Δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγες ώρες: Συνέλαβαν 20χρονο

Η πρώτη επίθεση ήταν στην Πεύκη και η δεύτερη στην Ομόνοια.
.
.
Eurokinissi

Έναν εικοσάχρονο Έλληνα συνέλαβαν οι αστυνομικοί αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο οποίος μέσα σε λίγες ώρες είχε επιτεθεί σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους με μαχαίρι, τραυματίζοντας τον έναν.

Η πρώτη επίθεση έγινε το μεσημέρι στην περιοχή της Πεύκης, κοντά στο σπίτι του 20χρονου, έξω από ένα φροντιστήριο. Θύμα του ένας 15χρονος, ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Ο δράστης εξύβρισε τον ανήλικο και την ομάδα, καθώς φορούσε την ποδοσφαιρική στολή του, του επιτέθηκε με το μαχαίρι, αλλά ευτυχώς το μόνο που κατάφερε ήταν να σκίσει τα ρούχα του 15χρονου. Για το περιστατικό, μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση και η ΑΕΚ, χαρακτηρίζοντάς το οπαδική επίθεση. Ο 20χρονος όμως -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους.

Αμέσως μετά την επίθεση ο νεαρός έτρεξε προς το σπίτι του, αυτόπτες μάρτυρες το κατέθεσαν στην Αστυνομία και έτσι πολύ γρήγορα αναγνωρίστηκε, αλλά μέχρι να φθάσουν οι ένστολοι είχε προλάβει να διαφύγει.

Αργά το βράδυ, στην περιοχή της Ομόνοιας, ο 20χρονος κατάφερε με το μαχαίρι χτύπημα στο λαιμό ενός άνδρα, πιθανά με κίνητρο τη ληστεία, αλλά εκεί οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν άμεσα.

Και τις δύο δικογραφίες έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας της Ομόνοιας, στελέχη του οποίου θα οδηγήσουν στον Εισαγγελέα τον νεαρό.

Aνακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ καταγγέλλει ένα ακόμα πρωτοφανές περιστατικό αθλητικής βίας αυτή τη φορά με θύμα νεαρό ποδοσφαιριστή της ομάδας Κ15 του συλλόγου μας.

Φορώντας τα ρούχα της ΑΕΚ, αφού μαζί με τους συμπαίκτες του ήταν και αυτός παρών στο ματς της ΑΕΚ Κ17, ο νεαρός ποδοσφαιριστής δέχτηκε αμέσως μετά στην περιοχή της Πεύκης, έξω από το φροντιστήριο στο οποίο ήταν με τους συμμαθητές του, επίθεση με μαχαίρι από γνωστό στην περιοχή οργανωμένο οπαδό άλλης ομάδας, ο οποίος πρώτα εξύβρισε τον ίδιο και την ΑΕΚ.

Ο δράστης επιτέθηκε με το μαχαίρι στον ποδοσφαιριστή μας και έσκισε με αυτό το μπουφάν και τη φόρμα, που φορούσε, χωρίς ευτυχώς να προλάβει να του κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο μπράτσο, αφού ο νεαρός παίκτης κατάφερε να ξεφύγει και να κατευθυνθεί προς το σπίτι του, ενώ ο δράστης τον καταδίωξε με το μαχαίρι.

Η οικογένεια του ποδοσφαιριστή έκανε από την πρώτη στιγμή καταγγελία του περιστατικού στο ΑΤ Πεύκης. Στη συνέχεια η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ασφάλεια και από εκεί στο τμήμα Αθλητικής Βίας.