Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ζυρίχης: Στη Σάρον Στόουν το βραβείο Χρυσό Είδωλο

«Είναι μια γυναίκα που θα είχε αγαπήσει ο Χίτσκοκ...»
Η Σάρον Στόουν στο 74ο Φεστιβάλ Καννών, 17 Ιουλίου 2021.
Η Σάρον Στόουν στο 74ο Φεστιβάλ Καννών, 17 Ιουλίου 2021.
Lionel Hahn via Getty Images

Στη Σάρον Στόουν θα απονεμηθεί το βραβείο Χρυσό Είδωλο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης.

Το Golden Icon Award είναι η ανώτατη τιμητική διάκριση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου που διοργανώνεται στην ελβετική πόλη.

Η Σάρον Στόουν θα είναι παρούσα και θα παραλάβει το βραβείο στις 25 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία του 1995 «Casino» του Μάρτιν Σκορσέζε, στην οποία η ηθοποιός υποδύθηκε την Τζίντζερ Μάρτιν, κερδίζοντας Χρυσή Σφαίρα και υποψηφιότητα για Όσκαρ. Η Αμερικανίδα σταρ θα δώσει επίσης και ένα masterclass για το σινεμά και την καριέρα της.

«Η Σάρον Στόουν είναι ένα πραγματικό είδωλο της έβδομης τέχνης» δήλωσε ο Κρίστιαν Γιούνγκεν, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης.

«Είναι μια γυναίκα που θα είχε αγαπήσει ο Χίτσκοκ. Έχει ακαταμάχητη γοητεία, μεγάλο ανθρώπινο βάθος, το ταλέντο να παίζει μια ολόκληρη γκάμα ρόλων και την ικανότητα να γοητεύει το κοινό, όπως καμία άλλη. Σε μια εποχή που στην κινηματογραφική βιομηχανία κυριαρχούσαν άνδρες, στάθηκε στο ύψος της για να πολεμήσει τον σεξισμό και με αυτόν τον τρόπο έγινε ένα βασικό πρότυπο για πολλές γυναίκες στον κλάδο» ανέφερε ο Κρίστιαν Γιούνγκεν.

Το 17o Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης διοργανώνεται από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Variety

Δημοφιλή