Φλόριντα: Εγκυος έπεσε στο νερό κι έσωσε τον σύζυγό της από επίθεση καρχαρία

Στο νερό ήταν και άλλοι λάτρεις της κατάδυσης, όταν έγινε η επίθεση.
6381380 via Getty Images

Μία έγκυος γυναίκα έπεσε στη θάλασσα, στη Φλόριντα, για να σώσει τον σύζυγό της από καρχαρία που του επιτέθηκε.

Η Μάργκοτ Ντιουκς-Έντι και ο σύζυγός της Άντριου Τσαρλς Έντι έκαναν διακοπές με σκάφος στην περιοχή, με συγγενείς τους. Σύμφωνα με τις αρχές, σε μια κατάδυση του 30χρονου, τον δάγκωσε καρχιαρίας με το που έπεσε στο νερό.

Όταν η σύζυγός του είδε το πτερύγιο του καρχαρία και το αίμα του άνδρα της στο νερό, «χωρίς να διστάσει» βούτηξε στο νερό. Η γυναίκα κατάφερε να τραβήξει τον 30χρονο στο σκάφος, ενώ συγγενείς τους κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες.

Έγινε αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο στο Μαϊάμι, καθώς ο άνδρας υπέστη σοβαρά τραύματα στον ώμο. Ο διασώστης Ράιαν Τζόνσον δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι ο 30χρονος ήταν σε «κρίσιμη κατάσταση», όταν έφτασε εκεί.

Στο νερό ήταν και άλλοι λάτρεις της κατάδυσης, όταν έγινε η επίθεση, σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση για το περιστατικό. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι νωρίτερα είχαν δει ένα μεγάλο καρχαρία να κολυμπά στην περιοχή.

Η Φλόριντα έχει τον υψηλότερο αριθμό επιθέσεων καρχαριών στον κόσμο, με 21 να αναφέρθηκαν το 2019. Ωστόσο, οι επιθέσεις καρχαριών παγκοσμίως είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Πηγή: BBC

Πήγαινε στην αρχική σελίδα