Φλόριντα: Ραντάρ εντόπισε 145 τάφους κάτω από σχολείο

Δεκάδες φέρετρα είναι θαμμένα σε βάθος 3-5 μέτρων.
fxz
fxz
Hillsborough Schools/Twitter

Οι τάφοι 145 ατόμων ανακαλύφθηκαν κάτω από γυμνάσιο στην Τάμπα, στην αμερικανική πολιτεία της Φλόριντα.

Τα φέρετρα, θαμμένα σε βάθος 3-5 μέτρων, ανακαλύφθηκαν με τη χρήση ραντάρ διείσδυσης εδάφους, μετά από σχετική ειδοποίηση του σχολείου.

Οπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για τμήμα του κοιμητηρίου Ρίτζγουντ, ένα νεκροταφείο της δεκαετίας του 1950 για φτωχούς.

Τα αρχεία δείχνουν ότι περισσότεροι από 250 άνθρωποι θάφτηκαν εκεί, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αφροαμερικανοί.

Το Ρίτζγουντ λειτούργησε για πρώτη φορά το 1942 και πωλήθηκε σε ιδιωτική εταιρεία το 1957. Το σχολείο απέκτησε τη γη το 1959, ανοίγοντας την κατασκευή του Γυμνασίου King το 1960.

Σήμερα, ο χώρος αποτελείται από ένα ανοιχτό οικόπεδο και το κτίριο του σχολείου. Τώρα πια σχεδιάζεται η απομάκρυνση του κτιρίου από το σημείο, σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου. «Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι όσοι θάφτηκαν εδώ θα τιμηθούν όπως πρέπει», είπε.

Ενώ το ραντάρ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τι βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια, τα ευρήματα ταιριάζουν με τα ιστορικά αρχεία του νεκροταφείου.

Οσο για τους τάφους που δεν έχουν ληφθεί υπόψη, κάποιοι μπορεί να έχουν μετακινηθεί ή να μην έχουν εντοπιστεί από το ραντάρ εξαιτίας της συρρίκνωσης ή του μικρού τους μεγέθους. Πολλοί από αυτούς που είχαν ταφεί στο νεκροταφείο ήταν βρέφη ή μικρά παιδιά.

Πηγή: BBC