ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/07/2020 14:22 EEST | Updated 23/07/2020 14:58 EEST

Φωτία στις Κεχριές: Καλύτερη η κατάσταση - Μεγάλος φόβος οι ισχυροί άνεμοι

Πολλές διάσπαρτες εστίες ενώ παραμένουν στην περιοχή πού ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Eurokinissi

Καλύτερη είναι πλέον η εικόνα της φωτιάς στις Κεχριές Κορινθίας, σύμφωνα και με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Προβληματίζει, όμως, η πρόβλεψη για ενίσχυση των ανέμων. «Βελτιώνεται πλέον η εικόνα της πυρκαγιάς, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, γιατί σύμφωνα με την πρόβλεψη για τον καιρό, αναμένεται ενίσχυση των ανέμων», σχολίασε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης όπως έχει διαμορφωθεί πλέον η εικόνα, δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο αλλά διάσπαρτα και κάποια είναι σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές. 

Στην περιοχή επιχειρούν συνεχώς ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με την ενίσχυσή τους από το πρωί και από εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα επιχειρούν    236 πυροσβέστες με 54 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 15 τμήματα πεζοπόρων, ενώ από αέρος συντρέχουν πλέον 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Τις ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Οπως επισημαίνει ο κ.Βαθρακογιάννης, έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά, αλλά η Πυροσβεστική δεν έχει, έως αυτή την ώρα, επίσημη ενημέρωση για το αν έχουν καεί οικίες.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από χθες το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί (Siemens, Αγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο και Αγιος Ιωάννης), καθώς και μια παιδική κατασκήνωση.

Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, είχε δηλώσει νωρίτερα πως κάτοικοι του κατήγγειλαν ότι υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού ενώ ίσως οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν σε στρατόπεδο της περιοχής να έχουν καταγράψει στοιχεία, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο πλαίσιο των ερευνών. 

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi