ΔΙΕΘΝΕΣ
14/12/2018 19:04 EET

Φωτογραφίες 6,8 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook έκθετες λόγω νέου προβλήματος ασφαλείας

Αφορά σε 1.500 περίπου εφαρμογές

coffeekai via Getty Images

Το Facebook ανακοίνωσε πως διόρθωσε ένα πρόβλημα ασφαλείας που μπορεί να εξέθεσε προσωπικές φωτογραφίες μέχρι και 6,8 εκατομμυρίων χρηστών του- στην πιο πρόσφατη από μια σειρά περιπτώσεων προβλημάτων που έχουν κάνει αρμόδιες αρχές ανά τον κόσμο να διερευνούν τις πρακτικές που ακολουθεί ο κολοσσός των social media ως προς τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του.

Το συγκεκριμένο «bug» επέτρεψε σε περίπου 1.500 εφαρμογές να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές φωτογραφίες για 12 ημέρες, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Facebook.

«Λυπόμαστε που συνέβη αυτό» ανέφερε το Facebook σε σχετική ανακοίνωσή του προς developers οι οποίοι αναπτύσσουν εφαρμογές για την πλατφόρμα του.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι το τελευταίο σε μια σειρά ζητημάτων ασφαλείας και ιδιωτικότητας που έχουν προκαλέσει παράπονα από τους χρήστες και έχουν επιφέρει έρευνες από αρμόδιες αρχές και πολιτικούς. Στα ζητήματα αυτά συμπεριλαμβάνεται το τεράστιο σκάνδαλο της Cambridge Analytica και μια παραβίαση ασφαλείας που επηρέασε περίπου 30 εκατομμύρια χρήστες.

Η εταιρεία ανέφερε πως θα έστελνε ενημέρωση μέσω του Facebook για να ειδοποιήσει τους χρήστες οι φωτογραφίες των οποίων ενδεχομένως να έχουν εκτεθεί στο πλαίσιο της νέας αυτής υπόθεσης. Η ειδοποίηση αυτή θα τους οδηγεί σε ένα link όπου θα είναι σε θέση να δουν εάν έχουν χρησιμοποιήσει εφαρμογές στις οποίες το bug επέτρεπε πρόσβαση σε προσωπικές φωτογραφίες.

Sponsored Post