Φόβοι για ένοπλο οδήγησαν σε εκκένωση των γραφείων της εφημερίδας USA Today

Τελικά ήταν λανθασμένη πληροφόρηση.
ALASTAIR PIKE via Getty Images

Η έδρα της αμερικανικής εφημερίδας USA Today εκκενώθηκε σήμερα, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον, έγινε γνωστό από την εφημερίδα, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι κυκλοφορούσε ένας ένοπλος.

«Ο συναγερμός ήχησε στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ περιπολικά σπεύδουν στο σημείο» έγραψε η USA Today. Η αστυνομία της κομητείας του Φέρφαξ, στην πολιτεία της Βιρτζίνια, συνέστησε στους πολίτες να «αποφύγουν την περιοχή», ωστόσο αργότερα, κι αφού οι αστυνομικές δυνάμεις ερεύνησαν το κτίριο και το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, ο συναγερμός έληξε.

Ο φόβος των Αμερικανών μετά το διπλό μακελειό σε Τέξας και Οχάιο είναι φανερός. Το βράδυ της Τρίτης, τρεις μέρες μετά τις δύο μαζικές δολοφονίες στο Ελ Πάσο και το Ντέϊτον των ΗΠΑ, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν συνολικά 32 άτομα, όταν τα πλήθη που ήταν συγκεντρωμένα στην Times Square του Μανχάταν κυριεύτηκαν από πανικό.

Οι χιλιάδες τουρίστες και κάτοικοι της Ν. Υόρκης που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο δημοφιλέστερο αξιοθέατο της πόλης, άρχισαν να τρέχουν ουρλιάζοντας προς κάθε κατεύθυνση, νομίζοντας ότι άλλος ένας οπλισμένος Αμερικανός είχε αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως. Τελικά αυτό που ακούστηκε δεν ήταν κάτι άλλο από σπασμένη εξάτμιση.

Δημοφιλή