ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/10/2020 12:12 EEST

Get Involved: Αιτήσεις συμμετοχής για το Δ’ Συνέδριο Προσομοίωσης της ΕΚΤ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το συνέδριο του Δεκεμβρίου.

Huffpost GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για το Δ’ Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Get Involved -με την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος- φέρνει στο προσκήνιο τις απόψεις και τους προβληματισμούς των νέων οικονομολόγων συμμετέχοντας στο ECB Listens. Οι απόψεις που θα υποβληθούν σε μορφή προτάσεων από τους συμμετέχοντες στο Δ’ Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα σχηματοποιηθούν σε πορίσματα από την Get Involved. Με τη σειρά της η επιστημονική ομάδα της Get θα καταθέσει τα πορίσματα στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου στο πλαίσιο του θεσμικού διαλόγου των πολιτών και της Τράπεζας θα κατατεθούν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

➡️Στη λήξη του συνεδρίου θα διαμορφωθεί από την Get Involved Summary Report των ευρημάτων.

➡️Το Summary Report θα αποτελέσει μέρος του συνολικού Report που θα διαβιβασθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ.

Huffpost GR

Το καινοτόμο συνέδριο για φοιτητές περνά στην νέα ψηφιακή πραγματικότητα και θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Polymnia που αναπτύχθηκε από την ομάδα της GetInvolved με προσήλωση στη διατήρηση της Συνεδριακής Εμπειρίας στο υψηλότερο επίπεδο.

Λίγα λόγια για την Polymnia:

·       είναι μια διαδραστική πλατφόρμα στην οποία ο κάθε χρήστης διαμορφώνει το προσωπικό προφίλ του, το συνδέει με τα υπόλοιπα social media και μπορεί να αναρτά υλικό, καθώς και να έχει πρόσβαση στους οδηγούς μελέτης που παρατίθενται από την οργανωτική επιτροπή.

·       Παράλληλα εξασφαλίζεται η δυνατότητα επικοινωνίας με όλους τους χρήστες, ενσωματώνεται η δυνατότητα βιντεοκλήσης & η δυνατότητα κοινής επεξεργασίας εγγράφων σε πραγματικό χρόνο.

 Link Αιτήσεων εδώ

Η εναρκτήρια ημέρα του Δ’ Συνεδρίου Προσομοίωσης της Ε.Κ.Τ. θα περιλαμβάνει σειρά ομιλιών από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους των Θεσμών και του χρηματοπιστωτικού τομέα. Ο χαρακτήρας της εναρκτήριας αυτής διαδικασίας – TrainingDay- είναι η διεξαγωγή στοχευμένων ομιλιών εστιασμένων στα θέματα που οι σύνεδροι θα έχουν μελετήσει προσυνεδριακά και θα επεξεργαστούν εντός του Συνεδρίου.

Αποσπάσματα από την περυσινή TrainingDay θα δείτε παρακάτω 

 

Στις επόμενες ημέρες του Συνεδρίου, όπου θα διεξαχθεί ο κύριος όγκος των συζητήσεων μεταξύ των Συνέδρων, εντάσσονται  στοχευμένα executivetalks από στελέχη της αγοράς.

ü  Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση της οπτικής και των γνώσεων των συνέδρων μέσα από την σύζευξη των παραστάσεων των ανθρώπων της αγοράς και του ισχυρού ακαδημαϊκού υποβάθρου των συμμετεχόντων.

ü  Με τη λήξη του Συνεδρίου και με βάση την επίδοσή τους, τόσο εντός των συνεδριακών διαδικασιών, όσο και της ενεργούς συμμετοχής τους, θα δοθούν τα βραβεία του Συνεδρίου, τα οποία στην Γ’ Προσομοίωση ήταν υποτροφίες για εκπαιδευτικά , Σεμινάρια & e-learning προγράμματα με συνολική αξία 3.000 ευρώ.

 

·        Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Δ’ Προσομοίωσης της ΕΚΤ για φοιτητές εντάσσεται η διαδικασία πιστοποίησης γνώσεων E-badge για όσους συνέδρους το επιθυμούν. Με τον τρόπο αυτό οι σύνεδροι θα μπορούν να συνδέουν αυτόματα με το ψηφιακό βιογραφικό τους ή το LinkedIn το πιστοποιητικό γνώσεων που θα έχουν αποκτήσει από το συγκεκριμένο Συνέδριο.

Το συνέδριο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για φοιτητές Οικονομικών Σχολών, Νομικών Επιστημών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, ενώ ενθαρρύνεται η συμμετοχή για φοιτητές όλων των βαθμίδων.

Γλώσσα διεξαγωγής του συνεδρίου είναι η Ελληνική

Οι αιτήσεις θα μείνουν ανοιχτές έως και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

·        Περισσότερες πληροφορίες στο http://gettinginvolved.gr/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf/?fbclid=IwAR1FROdUSs97kcSxjKoz7XWX8uFdsvez-lJMn-Yhr4dgy7XrTynbCCnrayg

·        Για οποιαδήποτε επικοινωνία https://gettinginvolved.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1/

Οι ημερομηνίες Διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι 11 έως και 14 Δεκεμβρίου 2020.