ΔΙΕΘΝΕΣ
22/03/2020 12:12 EET

Γιατρούς και εξοπλισμό στέλνουν στην Ιταλία Κούβα και Ρωσία για να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορονοϊού

Η Μόσχα στέλνει κινητές ταξιαρχίες στρατιωτικών γιατρών και η Κούβα ειδικούς στην καταπολέμηση της επιδημίας του Έμπολα.

YAMIL LAGE via Getty Images

Έμπρακτη αλληλεγγύη στην δοκιμαζόμενη Ιταλία από Ρωσία και Κούβα καθώς η χώρα μόνο το τελευταίο 24ωρο μέτρησε ακόμη 793 νεκρούς και 6.557 νέα κρούσματα κορονοϊού. Οι δύο χώρες στέλνουν γιατρούς προκειμένου να ενισχύσουν τις δομές υγείας της Ιταλίας  καθώς το σύστημα έχει γονατίσει. Σημειώνεται πως εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό έχει στείλει ήδη η Κίνα. 

Συγκεκριμένα ο ρωσικός στρατός αρχίζει από σήμερα την αποστολή βοήθειας  αποστέλλει ιατρική βοήθεια στην Ιταλία έπειτα από εντολή του Ρώσου προέδρου και αφού υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη θα μεταφέρουν οκτώ κινητές ταξιαρχίες στρατιωτικών ιατρών, ειδικά οχήματα απολύμανσης και άλλο ιατρικό εξοπλισμό.

Η Κούβα επίσης απέστειλε στην Ιταλία ομάδα 52 γιατρών και νοσηλευτών, ορισμένοι από τους οποίους διαθέτουν εμπειρία στην καταπολέμηση της επιδημίας Έμπολα στην Αφρική. 

 

 

Προορισμός της ομάδας αυτής, η οποία έφτασε χθες Σάββατο στην Ιταλία, είναι η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του νέου κορονοϊού. 

Η ομάδα που απέστειλε η Κούβα αποτελείται από 36 γιατρούς, 15 νοσηλευτές και έναν υπεύθυνο και ”προτίθεται να εργαστεί αδιάκοπα για την θεραπεία και την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της υγείας” στην Ιταλία, δήλωσε ο επικεφαλής της Κάρλος Ρικάρντο Πέρες.

Τριάντα από τα μέλη της ομάδας αυτής είχαν αγωνιστεί κατά της επιδημίας του Έμπολα στην δυτική Αφρική το 2014 κατόπιν αιτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), πρόσθεσε ο επικεφαλής της ομάδας σε τελετή που έγινε προτού αυτή αναχωρήσει από την Αβάνα για την Ιταλία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)