H HuffPost προτείνει εννέα παιδικά βιβλία για το Πάσχα

Η λίστα με τις προτάσεις για μικρά και λίγο μεγαλύτερα παιδιά.
«Θα έδινα τα πάντα»
«Θα έδινα τα πάντα»
Εκδόσεις Ψυχογιός

«Θα έδινα τα πάντα» / Έλενα Αρτζανίδου. Εκδότης: Ψυχογιός, Ηλικία: 5+ Έτος Έκδοσης: 2022

Θα έδινα τα πάντα για τα χρώματα, για το σχολείο, για ένα και μόνο ποτήρι γάλα, για τα βιβλία, για την ειρήνη και την οικογένεια. Θα έδινα τα πάντα για τη γιαγιά, για τους φίλους, για τον σκύλο, για τον ήλιο και την ελιά. Θα έδινα τα πάντα για πάντα. «Θα έδινα τα πάντα» αποκαλύπτει μια φωνή, που μπορεί να είναι ένας μικρός ήρωας ή μια μικρή ηρωίδα. Αυτό το «πάντα» περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα, όπως άλλωστε συμβαίνει με τον κόσμο γύρω μας.

«Η δασκάλα μου όλα τα μπορεί»
«Η δασκάλα μου όλα τα μπορεί»
Εκδόσεις Μίνωας

«Η Δασκάλα μου όλα τα Μπορεί!» / Κωνσταντίνα Αρμενιάκου. Εκδότης: Μίνωας. Έτος έκδοσης: 2022

Η δασκάλα της Σοφίας όλα τα μπορεί! Να φροντίζει τα παιδάκια, να παίζει κουκλοθέατρο, να ζωγραφίζει υπέροχα, να κάνει πειράματα, να σφραγίζει μια στοίβα χαρτιά και τόσα άλλα πράγματα! Μήπως δεν είναι μια… σκέτη δασκάλα, αλλά μια νεράιδα που διάλεξε να ζήσει στον μαγικό κόσμο του νηπιαγωγείου;

«Διακοπές στη βεράντα»
«Διακοπές στη βεράντα»
Εκδόσεις Μεταίχμιο

«Διακοπές στη βεράντα»/ Ιωάννα Μπαμπέτα. Εκδότης: Μεταίχμιο. Ηλικία: 8+ . Ετος έκδοσης: 2015

Οι διακοπές του καλοκαιριού έχουν ξεκινήσει. Η μαμά κι ο μπαμπάς είναι στη δουλειά κι ο Δημήτρης στο σπίτι μαζί με τη γιαγιά. Διακοπές στη βεράντα δεν είναι και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σε ένα εννιάχρονο αγόρι. Όμως ένα πρωινό ο Δημήτρης κάτι παρατηρεί στην απέναντι πολυκατοικία. Ένα κορίτσι με μακριά μαλλιά ποτίζει τις γλάστρες. Τότε είναι που το καλοκαίρι αλλάζει. Η βεράντα μοιάζει με το καλύτερο μέρος του κόσμου για να περνάει κάποιος τις διακοπές του, ενώ τα κορναρίσματα και η φασαρία ακούγονται πλέον σαν μουσική.

«Ο Χερούκλας»
«Ο Χερούκλας»
Εκδόσεις Καστανιώτης

«Ο Χερούκλας» / Άννα Τσαπιούρη. Εκδότης: Καστανιώτης. Ετος έκδοσης: 2021

Τι θα γινόταν αν είχες δυο χέρια τόσο μεγάλα που δεν θα μπορούσες να πιάσεις το κουτάλι για να φας ή να παίξεις με τα παιχνίδια σου; Τι θα έκανες αν σε φώναζαν κοροϊδευτικά οι συμμαθητές σου Χερούκλα; Το αγόρι της ιστορίας καταφέρνει να αγαπήσει τα μεγάλα χέρια του και να βρει την ευτυχία. Πώς; Θα το μάθεις στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Μια τρυφερή ιστορία για την αυτοπεποίθηση που μας χαρίζει η δύναμη της αγάπης και της προσφοράς.

«Η εκδρομή»
«Η εκδρομή»
Ελληνοεκδοτική

«Η Εκδρομή»/ Μαριάννα Κουμαριανού. Εκδότης: Ελληνοεκδοτική. Ετος έκδοσης: 2021

Ο Σαμόρο μαθαίνει να είναι δίκαιος.

Αιώνες πριν, στη μακρινή Ιαπωνία, οι Σαμουράι μίλησαν για τις αρετές που πρέπει να έχει ένας γνήσιος πολεμιστής στη μάχη. Αρετές όπως η ειλικρίνεια, το θάρρος, ο σεβασμός, η γενναιοδωρία… Αιώνες μετά, ο μικρός Σαμόρο ξεκινάει το δικό του ταξίδι που θα τον κάνει να καταλάβει την αξία αυτών των αρετών στις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους. Σε αυτή την περιπέτεια μαθαίνει να είναι δίκαιος και ηθικός.

«Ο παππούς κι η γιαγιά θέλουνε μια αγκαλιά»
«Ο παππούς κι η γιαγιά θέλουνε μια αγκαλιά»
Εκδόσεις Υδροπλάνο

«Ο παππούς και η γιαγιά θέλουνε μια αγκαλιά» / Αγγελική Μάνου. Εκδότης: Υδροπλάνο. Ετος έκδοσης: 2020

Ο παππούς και η γιαγιά είναι αγάπη και λατρεία για τα παιδιά. Αλλά και τα εγγόνια είναι δύναμη και ζωή για εκείνους. Η σοφία της λαϊκής ρήσης «Του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου» εκφράζει εύστοχα τη δυναμικότητα αυτού του δεσμού, που είναι θεμελιώδης για την υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Τι γίνεται όμως όταν η σχέση αυτή κλονίζεται από τα γηρατειά ή κάποια ασθένεια και πώς μπορούμε να έχουμε ενσυναίσθηση απέναντι στους ηλικιωμένους;

Μια συγκινητική ιστορία ενός παιδιού που βιώνει την ασθένεια του παππού και της γιαγιάς με τρυφερότητα και μεγαλείο ψυχής…

«Τρελό μου αμαξίδιο»
«Τρελό μου αμαξίδιο»
Εκδόσεις Ψυχογιός

«Τρελό Μου Αμαξίδιο»/ Μερκούριος Αυτζής. Εκδότης: Ψυχογιός,

Είμαι ο Σούζας, το αμαξίδιο της Νανάς, και σας πληροφορώ πως είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Η Νανά είναι η έμπνευση, είναι η ζωή μου. Μαζί πετάμε από το ένα κτίριο στο άλλο… Πηδάμε από πλατεία σε πλατεία… Τσουλάμε σαν τελεφερίκ… Και ξεπερνάμε τα εμπόδια της πόλης. Ποια εμπόδια; Μα… Θα τα βρείτε στην ιστορία αυτού του βιβλίου και ποιος ξέρει; Με τη βοήθειά σας όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο. Ελάτε, λοιπόν! Σας περιμένω να μας γνωρίσετε!

«Παμούκ, λιώνουν οι πάγοι;»
«Παμούκ, λιώνουν οι πάγοι;»
Κόκκινη κλωστή δεμένη

«Παμούκ, λιώνουν οι πάγοι;» /Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη. Εκδότης: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη. Ετος έκδοσης: 2022

Λιώνουν οι πάγοι στην Αρκτική; Θερμαίνεται το νερό των ωκεανών; Μα εκεί ζει ο Παμούκ, το μικρό σκανταλιάρικο αρκουδάκι! Ο Παμούκ πρόθυμα μας αποκαλύπτει όσα άκουσε από τη μαμά του, μας ταξιδεύει πάνω στη ράχη των φαλαινών και μας μαθαίνει να τραγουδάμε το τραγούδι τους. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τον αγαπήσουμε και να υποσχεθούμε πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσει να ζει και να μεγαλώνει ξέγνοιαστος στον τόπο του.

«Πες - πες μια ιστορία»
«Πες - πες μια ιστορία»
εκδόσεις Πατάκη

«Πες-πες μια ιστορία» /Παπαγιάννη Μαρία. Εκδότης: Πατάκης. Ετος έκδοσης: 2020

Η Μία είναι ένα κοριτσάκι σαν όλα τα άλλα. Τις νύχτες, είτε με ανοιχτά μάτια είτε με κλειστά, ονειρεύεται. Αληθινές περιπέτειες με δράκους και πριγκίπισσες, ιππότες και πειρατές. Και φυσικά να τρώει παγωτά. Έρχεται όμως μια νύχτα ξεχωριστή. Γιατί όποιο παιδί κάνει μια ευχή εκείνη βγαίνει αληθινή. Η Μία δεν εύχεται να είναι πριγκίπισσα στον πύργο της, ούτε πειρατής στο δικό της καράβι, ούτε ταξιδευτής στο δικό της αερόστατο. Ζητάει μια φίλη κολλητή. Γιατί τι αξία έχουν οι περιπέτειες αν δεν τις μοιράζεσαι. Τη φίλη της την κολλητή λοιπόν που ευχήθηκε να έχει τη λένε Πες-πες. Και τρώει ιστορίες!

Δημοφιλή