ΔΙΕΘΝΕΣ
07/03/2019 09:48 EET

H πρώτη υπόγεια σήραγγα του Ελον Μασκ ίσως κατασκευαστεί στο Λας Βέγκας

Η πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί από την εταιρεία που συνεργάζεται με τον Έλον Μασκ, Boring, στις 12 Μαρτίου.

The Canadian Press

 Το όνειρο του επιχειρηματία Έλον Μασκ για ένα σύστημα ταχείας υπόγειας σήραγγας που θα διευκόλυνε το κυκλοφοριακό σύστημα θα μπορούσε τελικά να γίνει πραγματικότητα στο Λας Βέγκας μετά από το ανεπιτυχές λανσάρισμα σε άλλες πόλεις.

Το τουριστικό πρακτορείο του Λας Βέγκας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επιχείρηση που υποστηρίζεται από τον διαιρεμένο δισεκατομμυριούχο αναλαμβάνει να κατασκετυάσει τη δημοφιλή σήραγγα, μέσω του οποίο τα αυτόματα ηλεκτρικά οχήματα θα οδηγούν τους ανθρώπους στον καλύτερο προορισμό της πόλης, δηλαδή τα καζίνο.

Σε περίπτωση που εγκριθεί, το σύστημα μήκους 1,6 χιλιομέτρων θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2021 στο Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας (LVCC), το οποίο φιλοξενεί περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο. Υπολογίζεται ότι θα κοστίσει από 35 εκατομμύρια έως 55 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Στιβ Χιλ, διευθύνων σύμβουλοε του LVCC ανέφερε ότι το σύστημα θα έχει τρεις με τέσσερις σταθμούς, ενώ εξετάζεται να επιτρέπεται η πρόσβαση σε 4.400 έως 11.000 άτομα ανά ώρα. Η υπηρεσία εντός του συνεδριακού κέντρου αναμένεται να είναι δωρεάν για άτομα που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις.

Η πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί από την εταιρεία που συνεργάζεται με τον Έλον Μασκ, Boring, στις 12 Μαρτίου.

Πάντως, μέχρι στιγμής τα ίδια πλάνα για Σικάγο και Λος Άτζελες έχουν ακυρωθεί, γιατί οι τοπικές αυτοδιοικήσεις είναι επιφυλακτικές απέναντι στον δισεκατομμυριούχο.

Πηγή: AP 

Sponsored Post