ΔΙΕΘΝΕΣ
05/11/2020 10:42 EET | Updated 05/11/2020 10:51 EET

Στους δρόμους και στις παμπ ξεχύθηκαν οι Λονδρέζοι την τελευταία νύχτα πριν το lockdown

Ουρές σε παμπ και εστιατόρια σε όλο σχεδόν το Λονδίνο προτού τα καταστήματα κλείσουν τις πόρτες τους για τουλάχιστον ένα μήνα.

ASSOCIATED PRESS

Χιλιάδες άνθρωποι στο Λονδίνο πέρασαν το βράδυ τους διασκεδάζοντας έξω σε μπαρ, παμπ και εστιατόρια, πριν η Bρετανία περάσει σε δεύτερο lockdown.  

Ουρές σε παμπ για μπίρα σε ποτήρι σημειώθηκαν σε όλο σχεδόν το Λονδίνο προτού τα καταστήματα κλείσουν τις πόρτες τους για τουλάχιστον ένα μήνα.

 Οι δρόμοι του Σόχο ήταν γεμάτοι κόσμο και τα καταστήματα που είχαν τραπεζάκια έξω δεν προλάβαιναν να εξυπηρετούν του πελάτες που ήθελαν ένα τελευταίο ποτό.  

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δεν ανέφερε περιστατικά στο Λονδίνο και όλα φαίνεται πως κύλησαν ομαλά. 

Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες το lockdown, διάρκειας ενός μήνα, στην Αγγλία, υπερψηφίζοντας το σχέδιο που πρότεινε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία της Covid-19 που έχει οδηγήσει στα όριά του το σύστημα υγείας.  

Η έγκριση της πρότασης, με ψήφους 516 υπέρ έναντι 38 κατά, ήταν αναμενόμενη δεδομένου ότι το αντιπολιτευόμενο Εργατικό κόμμα είχε ανακοινώσει ότι θα την ψήφιζε. Ταυτόχρονα ωστόσο οι Εργατικοί επέκριναν τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι άργησε πάρα πολύ να πάρει μέτρα. Από την άλλη, στελέχη των Συντηρητικών επικρίνουν τον Τζόνσον γιατί θεωρούν τα μέτρα υπερβολικά. 

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν άλλους 492 θανάτους από Covid-19, τον μεγαλύτερο αριθμό από τις 13 Μαΐου. Επίσης, καταγράφηκαν 25.177 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες. 

ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS