Ιαπωνία: Εντοπίστηκε βάρκα - φάντασμα με πέντε νεκρούς και δύο ανθρώπινα κεφάλια

Οι υποψίες στρέφονται στην Βόρεια Κορέα.
Associated Press

Μία «βάρκα - φάντασμα», εντοπίστηκε στην Ιαπωνία, μέσα στην οποία υπήρχαν πέντε πτώματα καθώς και δύο ανθρώπινα κεφάλια.

Το κατεστραμένο σκαρί της ξύλινης βάρκας, έφερε διακριτικά γραμμένα στα κορεάτικα, βρέθηκε στο νησί Σάντο, νοτιοδυτικά των ακτών της Ιαπωνίας.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, Κέι Τσίνεν, «Γύρω στις 9:30 τοπική ώρα εντοπίσαμε μία κατεστραμένη ξύλινη βάρκα, μέσα στην οποία βρήκαμε, τα κεφάλια από δύο ανθρώπους, μαζί με πέντε ακόμα πτώματα».

Οσο για τις αιτίες θανάτου, αυτές ακόμα ερευνόνται, όπως και το κατά πόσο τα κεφάλια ανήκουν σε κάποια από τα πέντε πτώματα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας, εντοπίζει μία ξύλινη βάρκα - φάντασμα, κοντά στις ακτές της νήσου, Σάντο.

Αν και τέτοια περιστατικά δεν είναι άγνωστα στις αρχές, εντούτοις οι άσχημες διπλωματικές σχέσεις, ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Βόρεια Κορέα, κάνει πολλόυς να πιστεύουν, πως η βάρκα ανήκε σε Βορειοκορεάτες κατασκόπους.

Να σημειωθεί πως οι κακές διπλωματικές σχέσεις των δύο κρατών, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στην διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Πηγή: HuffPost US

Δημοφιλή