ΔΙΕΘΝΕΣ
04/09/2019 15:23 EEST

Ιδρυτής «θεραπείας αναμόρφωσης ομοφυλοφίλων» αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος

Έκανε την ανατροπή και ζήτησε συγγνώμη.

Ο ιδρυτής ενός από τα μεγαλύτερα προγράμματα «θεραπείας αναμόρφωσης ομοφυλοφίλων» στις ΗΠΑ ανακοίνωσε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος χαρακτηρίζοντας την πρακτική ως «επιβλαβή».  

Ο Μακρέι Γκέιμ, ένας από του ιδρυτές της θρησκευτικής οργάνωσης «Ελπίδα για Ολότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ότι « Η θεραπεία αναμόρφωσης ομοφυλοφίλων δεν είναι μόνο ένα ψέμα, αλλά είναι και επιβλαβής», παραδεχόμενος μάλιστα ότι είναι και ο ίδιος ομοφυλόφιλος.  Η διαδεδομένη πρακτική, που αποσκοπεί στο να καταπιέσει ή να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό των συμμετεχόντων μέσα από την πίστη, έχει απαγορευθεί σε 18 πολιτείες των ΗΠΑ, αλλά όχι στη Νότια Καρολίνα και στη Νέα Υόρκη.  

Η αποκάλυψη έγινε δύο χρόνια μετά τη ξαφνική απόλυση του Μακρέι Γκέιμ από την οργάνωση. Στη συνέντευξή του απηύθυνε κάλεσμα για τη διάλυση όλων των οργανώσεων θεραπείας αναμόρφωσης ομοφυλοφίλων.  

Μάλιστα, ανέφερε ότι έχει μετανιώσει για τη στάση του τόσα χρόνια και τα άσχημα συναισθήματα που προκάλεσε στους συνανθρώπους τους. «Άνθρωποι επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν για τα πράγματα που τους έλεγα. Άνθρωποι που ξέρω κάνουν τώρα ψυχοθεραπεία για εμένα. Γιατί να θέλω κάτι τέτοιο να συνεχιστεί;» είπε μεταξύ άλλων. Ο Γκέιμ είναι παντρεμένος και η γυναίκα του γνωρίζει ότι είναι ομοφυλόφιλος.  

 

Πηγή: NY Post