Ινδία: Πίθηκοι έκλεψαν δείγματα αίματος ασθενών με κορονοϊό και τα ήπιαν

Τα άρπαξαν από τεχνικό εργαστηρίου ενώ περπατούσε στην πανεπιστιμιούπολη.
SAM PANTHAKY via Getty Images

Μια ομάδα πιθήκων στην Ινδία, επιτέθηκε σε εργαζόμενο σε βιολογικό εργαστήριο, άρπαξε δείγματα αίματος ασθενών, που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και στην συνέχεια ανέβηκαν γρήγορα σε ένα δέντρο όπου και απόλαυσαν το «ρόφημα» τους, όπως ανέφεραν οι αρχές.

Το περιστατικό συνέβη ενώ ο τεχνικός του εργαστηρίου περπάταγε στην πανεπιστιμιούπολη ενός κρατικού ιατρικού κολεγίου στην πόλη Μίρατ, 460 χιλιόμετρα βόρεια του Λάκναου, πρωτεύουσα της πολιτείας του Ούταρ Πραντές.

«Οι πίθηκοι άρπαξαν και έφυγαν με δείγματα αίματος τεσσάρων ασθενών Covid-19 που υποβάλλονται σε θεραπεία με αποτέλεσμα να πρέπει να τους πάρουμε εκ νέου δείγματα», δήλωσε ο γιατρός του κολλεγίου, Σ.Κ.Καργκ.

Αυτό που οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να εξακριβώσουν ακόμα είναι αν οι πίθηκοι κατάφεραν να πιούν όλο το αίμα ή έχυσαν μέρος του στην προσπάθεια τους να ανέβουν στο δέντρο. όπως είναι φυσικό αυτό έχει προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, καθώς φοβούνται για εξάπλωση του ιού.

Όπως τόνισε ο Σ.Κ.Καργκ, δεν είναι σαφές εάν οι πίθηκοι θα μπορούσαν να προσβληθούν από τον κορονοϊό αν έρθουν σε επαφή με μολυσμένο αίμα.

«Δεν έχουν βρεθεί στοιχεία ότι οι πίθηκοι μπορούν να μολυνθούν από τον ιό».

Πηγή: HuffPost UK