ΔΙΕΘΝΕΣ
03/04/2019 17:01 EEST | Updated 03/04/2019 17:05 EEST

Ινδονησία: Συνελήφθησαν 9 άτομα με 41 «Δράκους του Κομόντο»

Το νησί Κομόντο της Ινδονησίας που φιλοξενεί τις μεγαλύτερες σαύρες στον κόσμο, θα κλείσει το 2020.

Barcroft Media via Getty Images

Το νησί Κομόντο της Ινδονησίας, θα κλείσει για το κοινό σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων καθώς λαθρέμποροι έχουν κλέψει και στη συνέχεια πουλήσει τα γνωστά ερπετά.

Το νησί που φιλοξενεί τις μεγαλύτερες σαύρες στον κόσμο θα κλείσει το 2020 σύμφωνα με την εφημερίδα Tempo. Οι αρχές κατέληξαν στην απόφαση αυτή καθώς εννέα άνθρωποι συνελήφθησαν έχοντας στην κατοχή τους 41 «Δράκους του Κομόντο», τους οποίου και πούλησαν στη συνέχεια, προς 35.000 δολάρια, τον καθένα.

Ο «Δράκος του Κομόντο», θεωρείται προστατευόμενο είδος από την Διεθνή Ενωση για την Προστασία της Φύσης (International Union for Conservation of Nature). Σύμφωνα μάλιστα με την UNESCO, περίπου 5.700 δράκοι ζουν στη ελεύθεροι, όλοι τους στο «Εθνικό Πάρκο Κομόντο», το οποίο αποτελείται κυρίως από τα νησιά Κομόντο, Ρίνκα και Παντάρ καθώς και από άλλα μικρότερα σε μέγεθος, τα οποία και βρίσκονται διασκορπισμένα στην συγκεκριμένη περιοχή.

Οι επίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο μόνο για το κλείσιμο του ενός νησιού, αυτό του Κομόντο, ενώ τα υπόλοιπα θα παραμείνουν ανοιχτά για τους τουρίστες.

Σύμφωνα με το CNN,οι επισκέπτες στο νησί Κομόντο, υπολογίζονται γύρω στους 10.000 το μήνα.

Ο Μάριους Τζελάμου, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της επαρχίας του Ανατολικού Νούσα Τενγκάρα, δήλωσε ότι, το κλείσιμο του νησιού θα δώσει την δυνατότητα στους υπεύθυνους, να προστατεύσουν τους «Δράκους» και τον βιότοπο τους, φροντίζοντας παράλληλα να υπάρχουν επαρκείς προμήθειες τροφίμων γι′ αυτούς.

Πηγή: HuffPost US