ΔΙΕΘΝΕΣ
03/04/2019 15:46 EEST | Updated 03/04/2019 16:15 EEST

ΗΠΑ: Κινέζα συνελήφθη με κακόβουλο λογισμικό στο Μαρ-α-Λάγκο

Η γυναίκα δεν μπόρεσε ποτέ να πλησιάσει τον αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος έπαιζε γκολφ σε άλλο σημείο του κλαμπ του.

Getty Editorial

Μια Κινέζα συνελήφθη το Σάββατο, αφού μπήκε στο θέρετρο του Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, όπου πέρναγε το Σαββατοκύριακο ο αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έχοντας μαζί της κινητά τηλέφωνα, έναν φορητό υπολογιστή κι έναν μικροσκοπικό εξωτερικό σκληρό δίσκο γεμάτο «κακόβουλο λογισμικό», αποκάλυψαν δικαστικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες Τρίτη.

 Η Τζανγκ Γιουτζίνγκ, ΛΔ της Κίνας, αρχικά υποστήριξε πως θα πήγαινε στην πισίνα του ιδιωτικού κλαμπ για να περάσει από την είσοδο, κατά την αναφορά των αρχών για τη σύλληψή της.

 Επωφελούμενη από το γεγονός ότι υπήρχε μια συνονόματή της στον κατάλογο των προσώπων που είχαν άδεια να χρησιμοποιούν την πισίνα και εκμεταλλευόμενη το εμπόδιο της γλώσσας, μπόρεσε να περάσει από το πρώτο σημείο ελέγχου και κατόπιν να κινηθεί με αμαξίδιο του γκολφ προς την είσοδο του συγκροτήματος, όπου ισχυρίστηκε πως ήταν προσκεκλημένη σε εκδήλωση που συνδεόταν με μια οργάνωση αμερικανοσινικής φιλίας στον ΟΗΕ.

 Αλλά ο άνδρας που βρισκόταν στην υποδοχή δεν βρήκε καμιά καταχώριση που να επιβεβαίωνε πως ήταν προγραμματισμένη τέτοια εκδήλωση και ειδοποίησε τη μυστική υπηρεσία, που είναι αρμόδια για την ασφάλεια του Τραμπ. Οι πράκτορες που την ανέκριναν και έψαξαν τα ατομικά της είδη διαπίστωσαν ότι είχε μαζί της τέσσερα κινητά τηλέφωνα, έναν φορητό υπολογιστή, έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο κι έναν μικροσκοπικό σκληρό γεμάτο «κακόβουλο λογισμικό» (malware).

Συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ψευδείς δηλώσεις και απόπειρα παρείσφρησης σε φρουρούμενο χώρο.

 Η γυναίκα δεν μπόρεσε ποτέ να πλησιάσει τον αμερικάνο πρόεδρο, ο οποίος έπαιζε γκολφ σε άλλο σημείο του κλαμπ του. Το Μαρ-α- Λάγκο βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Ντόναλντ Τραμπ, απο το 1985 και μάλιστα ο ίδιος το χαρακτηρίζει ως τον «Χειμερινό Λευκό Οίκο». Ο ίδιος το έχει χρησιμοποιήσει κατ′ επανάληψη για συναντήσεις με ηγέτες άλλων κρατών. Θεωρείται μάλιστα το μεγαλύτερο αρχοντικό της πολιτείας της Φλόριντα και ένα από τα μεγαλύτερα των Ηνωμένων Πολιτειών. 

 Σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald, η Τζανγκ ενδέχεται να είχε πράγματι προσκληθεί, αλλά σε διαφορετική εκδήλωση, που επρόκειτο να γίνει την ίδια ημέρα στο κλαμπ. Την οργάνωνε η Λι «Σίντι» Γιανγκ. Πρόκειται για την πρώην ιδιοκτήτρια στούντιο μασάζ στην καρδιά του σκανδάλου για υπόθεση πορνείας στην οποία εμπλέκεται ο Ρόμπερτ Κραφτ, ο ιδιοκτήτης της ομάδας New England Patriots του αμερικάνικου φούτμπολ.

Πηγή: HuffPost US, Wikipedia, ΑΠΕ-ΜΠΕ