ΔΙΕΘΝΕΣ
25/04/2019 12:04 EEST

ΗΠΑ: Μουσουλμάνα χαμογελάει μπροστά σε ακροδεξιούς διαδηλωτές και γίνεται viral

Μια διδακτική ιστορία πίσω από τη φωτογραφία.

Twitter

Η Σαίνα Ισμαελ βρισκόταν σε μια διάσκεψη του Ισλαμικού Κύκλου της Βόρειας Αμερικής στην Ουάσινγκτον την Κυριακή, όταν είδε μια ομάδα διαδηλωτών με πλακάτ κατά της μουσουλμανικής πίστης και του Προφήτη Μωάμεθ.

Αυθόρμητα, ζήτησε από τη φίλη της να τραβήξει μια φωτογραφία της. Πόζαρε ακριβώς μπροστά τους και χαμοέλασε.

«Ηθελα πραγματικά να καταπολεμήσω το μίσος τους με ειλικρίνεια και ευγένεια» είπε η 24χρονη, στο CNN. «Ηθελα να δουν το πρόσωπό μου και απλά περπατώντας δεν ήταν αρκετό».

Η νεαρή, που ργάζεται ως θεραπεύτρια παιδιών με αυτισμό, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Instagram μαζί με ένα απόσπασμα από τον προφήτη Μωάμεθ: «Η καλοσύνη είναι ένα σημάδι της πίστης. Αυτοί που δεν είναι καλοσυνάτοι, δεν έχουν πίστη».

Η εικόνα έγινε viral, με περισσότερες από 250.000 likeς στο Instagram και άλλα 150.000 στο Twitter.

«Περπάτησα καθώς συνέχιζαν να φωνάζουν συνθήματα για μίσους και ζήτησα από τον αστυνομικό αν μπορώ να σταθώ μπροστά στους διαδηλωτές. Ο αξιωματικός είπε όχι και εκείνη τη στιγμή ένιωθα σαν η μεγαλύτερη επαναστάτρια. Χαμογέλασα τόσο πολύ και ένας διαδηλωτής άρχισε να στρέφει την ομιλία του προς εμένα».  Οπως είπε, «το πρόσωπό σου πρέπει να καλυφθεί» και «ξέρεις ότι είναι αίρεση όταν περπατάς έξω φορώντας χιτζάμπ».

«Είμαι χαμηλών τόνων άτομο, απορώ πως πήρε τόση έκταση η φωτογραφία. Είναι αναζωογονητικό να βλέπεις πολλούς ανθρώπους να σε υποστηρίζουν» τονίζει η ίδια.

Πηγή: CNN