ΔΙΕΘΝΕΣ
25/04/2019 11:06 EEST | Updated 25/04/2019 11:11 EEST

Αφρική: Κολυμπούσε σε λίμνη με φονικούς κροκόδειλους για 54 ημέρες - Και επέζησε

Ηθελε να σπάσει δύο παγκόσμια ρεκόρ.

Facebook/Solo Swimmer

Πριν από έξι χρόνια, ο Μάρτιν Χομπς δεν είχε κολυμπήσει ούτε ένα μίλι.

Αυτή την εβδομάδα, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ κολυμπώντας 361 μίλια - όσο το πλήρες μήκος της λίμνης Μαλάουι στην Αφρική. Το γεγονός πως η λίμνη αυτή είναι γεμάτη φονικούς κροκόδειλους δεν τον εμπόδισε.

Ο Χομπς, 45 ετών, πέτυχε την Τετάρτη νέο παγκόσμιο ρεκόρ μεγαλύτερης «σόλο» κολύμβησης και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κολύμπησε το σύνολο της λίμνης μετά από 54 ημέρες συνεχόμενες ημέρες στο νερό.

Facebook/Solo Swimmer

Ο Νοτιοαφρικανός κολυμβητής ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα ως off-road ποδηλάτης και μαραθωνοδρόμος αλλά αφότου έσπασε ένα μεσοσπονδύλιο δίσκο, οι γιατροί του είπαν πως δεν μπορούσε πλέον να οδηγήσει ποδήλατο ή να τρέξει.

Το κολύμπι ήταν το μόνο άθλημα αντοχής που απέμενε. Το ανοιχτό νερό του έδωσε έναν τρόπο να επιστρέψει από τον καταστροφικό τραυματισμό του και του έδωσε επίσης κίνητρο να ξεκινήσει μια νέα περιπέτεια.

«Πάντα ήθελα να κάνω μια περιπέτεια στην Αφρική αλλά ποτέ δεν είχα την ευκαιρία» δήλωσε ο Χομπς στο CNN. «Δεν ήθελα να πεθάνω μια μέρα και να είμαι γνωστός ως ο τύπος που δούλευα πολύ σκληρά και μέχρι εκεί. Είναι ωραίο να αφήσεις μια κληρονομιά πίσω» εξήγησε.

Facebook/Solo Swimmer

 

Ο Χομπς έσπασε τυπικά το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες την περασμένη εβδομάδα, αλλά συνέχισε να κολυπά μέχρι να φτάσει στο τέλος της λίμνης.

Η λίμνη Μαλάουι εκτείνεται σε ολόκληρη την ακτή του ομώνυμου ανατολικού αφρικανικού έθνους και είναι γνωστό ότι φιλοξενεί θανατηφόρους κροκόδειλους, ιπποπόταμους και κουνούπια.

«Ηταν η μεγαλύτερη ευθεία γραμμή νερού που θα μπορούσα να βρω» δήλωσε ο ίδιος. «Αλλά δεν θα πω ψέματα, τρέμω τους κροκόδειλους», ομολόγησε.

Ο Χομπς κολυμπώντας κατά μέσο όρο 7 μίλια την ημέρα και επικεντρωνόταν στο επόμενο γεύμα ή σε μια μπάρα σοκολάτας για να ξεχνά τον πόνο.

Facebook/Solo Swimmer

 Κατά τη διάρκεια αυτών των 54 ημέρων συνάτνησε ακραίες καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου ενός ανεμοστρόβιλου που έφερε τεράστια κύματα.

Το πιο αξιοθαύμαστο, όμως, είναι ότι ο 45χρονος χρησιμοποίησε αυτόν τον άθλο για  να συγκεντρώσει χρήματα για το «Χαμόγελο», ένα νοτιοαφρικανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά τα παιδιά με παραμορφώσεις προσώπου.

Με δύο παγκόσμια ρεκόρ στη κατοχή του, ο Χομπς σχεδιάζει να δώσει μια σειρά ομιλιών και ενδεχομένως να γράψει ένα βιβλίο. 

Facebook/Solo Swimmer

Και για όποιον σκέφτεται να κάνει δική του περιπέτεια, η συμβουλή του Χομπς είναι να επικοινωνήσει προς όλους τον στόχο του.

«Πρέπει να φωνάξετε με όλη τη δύναμη των πνευμόνων σας ότι πρόκειται να το κάνετε»  συμβουλεύει ο Χομπς. «Μην λέτε ίσως».

Πηγή: CNN