Ισπανία: Συγκρούσεις αστυνομίας- Καταλανών αυτονομιστών κατά τον αγώνα Μπαρτσελόνα- Ρεάλ Μαδρίτης

Ο αγώνας σταμάτησε για λίγο λόγω εντάσεων.
ASSOCIATED PRESS

Δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν με διαδηλωτές την Τετάρτη στους δρόμους έξω από το γήπεδο όπου λάμβανε χώρα αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ Βαρκελώνης και Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς οι αρχές προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους Καταλανούς αυτονομιστές να προκαλέσουν ταραχές στο ματς, το οποίο παρακολουθούσαν 650 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο.

ASSOCIATED PRESS

Ο αγώνας στο Καμπ Νου άρχισε χωρίς απρόοπτα και σταμάτησε μόνο για λίγο, όταν κάποιοι οπαδοί έριξαν μπάλες στον αγωνιστικό χώρο με μήνυμα προς την ισπανική κυβέρνηση να αρχίσει διάλογο με τους αυτονομιστές.

Ο αγώνας, που είχε περίπου 100.000 θεατές, έληξε με ισοπαλία.

ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS

Χιλιάδες αστυνομικοί και φύλακες ιδιωτικών εταιρειών σεκιούριτι είχαν αναπτυχθεί μέσα και γύρω από το στάδιο. Στις συγκρούσεις στους δρόμους οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπ για να απωθήσουν το πλήθος, κάποιοι έριχναν αντικείμενα στις δυνάμεις που είχαν παραταχθεί πίσω από ασπίδες, και άλλοι διαδηλωτές συγκρούονταν μεταξύ τους. Οι αρχές ανέφεραν πως συνελήφθησαν εννιά άτομα, και το ισπανικό πρακτορείο Efe μετέδωσε πως τραυματίστηκαν 12. Πυρπολήθηκαν τουλάχιστον τέσσερις πλαστικοί κάδοι σκουπιδιών.

Anadolu Agency via Getty Images

Όταν τελείωσε ο αγώνας, έγινε σύσταση στους φιλάθλους να φύγουν από τη νότια πλευρά του γηπέδου για να αποφευχθούν οι συγκρούσεις έξω.

Οι αυτονομιστές επιδίωξαν να προωθήσουν το αίτημά τους για ανεξαρτησία χρησιμοποιώντας την κάλυψη των ΜΜΕ στον αγώνα μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της μεγάλης αντιπάλου της, Ρεάλ Μαδρίτης. Ο αγώνας είχε αναβληθεί από τις 26 Οκτωβρίου εν μέσω βίαιων επεισοδίων από τους αυτονομιστές.