Ισραήλ: Στην αγκαλιά της μητέρας της η 26χρονη Νόα, που διασώθηκε στη Γάζα μετά από 8 μήνες

Η μητέρα της νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ καθώς βρίσκεται σε τελικό στάδιο καρκίνου.
Συγγενείς της Νόα Αγκραμάνι ζητούσαν επί μήνες την απελευθέρωσή της. Τώρα είναι κοντά τους.
Συγγενείς της Νόα Αγκραμάνι ζητούσαν επί μήνες την απελευθέρωσή της. Τώρα είναι κοντά τους.
via Associated Press

Μετά από οκτώ μήνες ομηρίας στη Λωρίδα της Γάζας, η Νόα Αργκαμάνι αμέσως μετά την διάσωσή της έσπευσε σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ για να βρεθεί στο πλευρό της μητέρα της, η οποία είναι καρκινοπαθής τελικού σταδίου.

Η 26χρονη Αργκαμάνι είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα των ομήρων της Χαμάς στην αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου καθώς σε βίντειο που κυκλοφόρησε η νεαρή κοπέλα μεταφερόταν από μαχητές της Χαμάς με μοτοσικλέτα, εκλιπαρόντας για τη ζωή της, προσπαθώντας να αγγίξει τον σύντροφό της που ακολουθούσε σε μικρή απόσταση.

Ο 30χρονος Αβινατάν Ορ παραμένει αιχμάλωτος της Χαμάς.

Η Νόα Αργκαμάνι διασώθηκε χθες Σάββατο μαζί με άλλους τρεις ομήρους, κατά την έφοδο ισραηλινών κομάντος σε πολυκατοικία στο κέντρο της Γάζας.

«Είμαι τόσο χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ», είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία της με τον πρόεδρο του Ισραήλ, περιτριγυρισμένη από συγγενείς και φίλους της. Λίγο αργότερα, καταχειροκροτήθηκε όταν έφθασε σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ όπου η μητέρα της, Λιόρα, νοσηλεύεται με καρκίνο του εγκεφάλου σε τελικό στάδιο.

Με καρκίνο τελικού σταδίου η μητέρα

Τον περασμένο Οκτώβριο, μετά την απαγωγή της κόρης της στο μουσικό φεστιβάλ Nova που διεξαγόταν στην έρημο Νεγκέβ, η 61χρονη Λιόρα Αργκαμάνι ρωτήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη πώς φανταζόταν τη στιγμή της επανένωσης.

«Ας μπορέσω τουλάχιστον να την αγκαλιάσω ξανά», απάντησε.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, ο καθηγητής Ρόνι Γκάμζου, περιέγραψε την κατάσταση της μητέρας ως «περίπλοκη και δύσκολη». Διευκρίνισε όμως ότι η Νόα Αργκαμάνι μπόρεσε να επικοινωνήσει με τη μητέρα της, η οποία αντιλήφθηκε την παρουσία της.

«Τους τελευταίους οκτώ μήνες προσπαθούσαμε να τη διατηρήσουμε σε ένα επίπεδο που θα μπορούσε να επικοινωνεί», είπε ο Γκάμζου.

Ο πατέρας της Νόα, Γιακόβ Αργκαμάνι, βρέθηκε κοντά στην κόρη του από τη στιγμή που προσγειώθηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο με τους διασωθέντες από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Σήμερα είναι τα γενέθλια μου, τέτοιο δώρο δεν μπορούσα να φανταστώ πότε ότι θα έπαιρνα», είπε περιχαρής.

Περισσότεροι από 360 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την αιματοχυσία που προκάλεσαν ένοπλοι στο μουσικό φεστιβάλ Nova, ενώ άλλοι 40 απήχθησαν από μαχητές της Χαμάς, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Κοντά στο νοσοκομείο Σουράσκι, στο κέντρο του Τελ Αβίβ, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να γιορτάσει την διάσωση των τεσσάρων ομήρων και να ζητήσει την απελευθέρωση των 115 απαχθέντων που παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Δημοφιλή