ΔΙΕΘΝΕΣ
05/08/2019 08:25 EEST | Updated 05/08/2019 22:18 EEST

Κάιρο: Νεκροί και τραυματίες από σύγκρουση και έκρηξη αυτοκινήτων

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως το αυτοκίνητο, περιείχε εκρηκτικά και επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική επιχείρηση.

ALY FAHIM via Getty Images

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από την πολύνεκρη σύγκρουση οχημάτων στο κέντρο του Καΐρο το βράδυ της Κυριακής.

Ο αιγυπτιακός Τύπος καταγράφει δήλωση του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία, «τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 30 τραυματίστηκαν, αργά την Κυριακή, κατά την σύγκρουση και έκρηξη οχημάτων,  προκαλώντας μια δυνατή έκρηξη, που σημειώθηκε κοντά στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου της χώρας».

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε επίσης ότι 3-4 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, προσθέτοντας ότι 54 από τους ασθενείς του Ινστιτούτου μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Εντολή να διερευνηθεί το πώς πραγματοποιήθηκε η σύγκρουση πολλών οχημάτων στο Κάιρο την Κυριακή, αφήνοντας τουλάχιστον 17 νεκρούς και 30 τραυματίες, έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου Ναμπίλ Σαντίκ.

Συνολικά, 42 οχήματα έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος για να μεταφέρουν τους τραυματισμένους στα κοντινά νοσοκομεία.

ALY FAHIM via Getty Images

«Τρομοκρατική ενέργεια»  δηλώνει ο πρόεδρος Σίσι

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι χαρακτήρισε «τρομοκρατική» ενέργεια την πολύνεκρη σύγκρουση οχημάτων στο κέντρο του Καΐρου, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά του να έρθει αντιμέτωπος με την βάρβαρη τρομοκρατία και την εκριζώσει.

Οι αξιωματούχοι αρχικά έκαναν λόγο για έκρηξη που προκλήθηκε όταν ένα όχημα μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό της αιγυπτιακής πρωτεύουσας και συγκρούστηκε με άλλα τρία αυτοκίνητα.

Ο πρόεδρος Σίσι εξέφρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα συλλυπητήρια του στους «Αιγύπτιους και τις οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν σε αυτό το δειλό περιστατικό τρομοκρατικής προέλευσης», το οποίο η αστυνομία απέδωσε στην μαχητική οργάνωση Χασμ, που θεωρείται από τις αρχές ως παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Νωρίτερα, το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως το αυτοκίνητο, που ενεπλάκη σε τροχαίο από το οποίο προκλήθηκε μεγάλη έκρηξη στο κέντρο του Καΐρου, περιείχε εκρηκτικά και επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική επιχείρηση.

 

 

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)