Κακοκαιρία: Μαθητές διέσχισαν ετοιμόρροπη συρμάτινη γέφυρα στον Εύηνο - Παρέμβαση εισαγγελέα

Κινδύνευσαν οι ζωές των παιδιών για να γυρίσουν στο σπίτι τους
.
.
ΕΡΤ

Αμεση ήταν η αντίδραση της Εισαγγελίας σχετικά με όσα συνέβησαν στον Εύηνο ποταμό με τους μαθητές στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας και το πέρασμά τους πάνω από το επικίνδυνο ποτάμι με τη χρήση μια συρμάτινης πεζογέφυρας και ενός σιδερένιου κουβουκλίου, λόγω κακοκαιρίας, με άμεσο κίνδυνο για τις ζωές τους.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, αφού έλαβε γνώση των σχετικών δημοσιευμάτων, ο εισαγγελέας Αγρινίου παρενέβη αυτεπάγγελτα και ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους από το αστυνομικό τμήμα Θέρμου ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείτε το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Η κίνηση αυτή πρόλαβε και τον δήμαρχο Θέρμου κ. Σπύρο Κωνσταντάρα ο οποίος επρόκειτο να κινηθεί δικαστικά. Μετά από την παρέμβαση του εισαγγελέα πρόκειται να διερευνηθεί ο λόγος που τα παιδιά κινήθηκαν προς το σημείο και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Νωρίτερα, τον γύρο του διαδικτύου είχαν κάνει οι εικόνες με τους μαθητές να διασχίζουν την αιωρούμενη γέφυρα, πάνω από τα ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ νωρίτερα είχε σημειωθεί κατολίσθηση σε κοντινό σημείο.

ΕΡΤ

Οι μαθητές από Φαμήλα και Στράνωμα Ναυπακτίας, μετέβησαν το πρωί της Πέμπτης στο σχολείο τους στο Θέρμο, ωστόσο στη συνέχεια συνέβη μεγάλη κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Λουτρών Στάχτης-Θέρμου.

Οι μαθητές αντί να επιστρέψουν στα σπίτια τους από άλλη, ασφαλέστερη διαδρομή, διέσχισαν 70 μέτρα αιωρούμενης συρμάτινης γέφυρας πάνω από τα θολά, φουσκωμένα και ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου.

Για την επιστροφή τους υπήρχε η ενδεδειγμένη διαδρομή δια μέσου Ανάληψης και Χάνι Μπανιά ώστε να γυρίσουν με ασφάλεια σπίτι τους. Ο δρόμος είναι σημαντικός για την επικοινωνία των χωριών και όπως ζητούν οι κάτοικοι, θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα