ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25/02/2019 12:16 EET

Καμμένος: Εντός ημερών η δημοσιοποίηση στοιχείων για κακουργήματα από τον Κοτζιά

«Υπάρχει άμεση δυνατότητα κατάργησης της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Eurokinissi

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι εντός των επομένων ημερών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην οποία θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για αυτά που καταγγέλλει εις βάρος του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, αφού πρώτα τα καταθέσει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών εντός της άλλης εβδομάδας.

 Όπως είπε, τα στοιχεία αποδεικνύουν «αρκετά μεγάλη σειρά κακουργημάτων που έχει διαπράξει ο κ. Κοτζιάς, μεταξύ αυτών της απιστίας, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου για το θέμα της σύναψης της συμφωνίας για τις βίζες, αυτό που του έγραψα στο μήνυμα».

Στην παρατήρηση ότι εμμένει πολύ επ′ αυτού απάντησε «επιμένω, διότι του έγραψα στο μήνυμα ότι θα το ψάξω γιατί έχει καταγγελθεί για να βρούμε τις άκρες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν μέχρι τα δημοσιεύματα του BBC. Δηλαδή, ποιοι είναι από πίσω που έχουν μπει από την πίσω πόρτα στο υπουργείο Εξωτερικών».

Είπε ότι ο Νίκος Κοτζιάς «είναι σε πανικό διότι προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να φθάσει το θέμα σε πολιτικό επίπεδο και να μην γίνει ποινική διερεύνηση αυτών των οποίων κατήγγειλα και υποστηρίζω».

Τόνισε ότι ο ίδιος παραιτείται όλων των ασυλιών και κάλεσε και τον Ν. Κοτζιά να δεσμευτεί ότι και εκείνος θα παραιτηθεί «και να αποφανθεί η Δικαιοσύνη περί των στοιχείων χωρίς να έχει το πρόβλημα της εμπλοκής πολιτικού».

«Ακόμα και αν προσπαθήσουν να δώσουν ασυλία, εγώ θα πάω με τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, θα πάω όπως έκαναν στον Αλ Καπόνε», ανέφερε.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η σύμβαση για τις βίζες «έχει ονομαστική αξία 40 εκατ. ευρώ όταν, βάσει του νόμου περί συμβάσεων του Δημοσίου, το κόστος μιας σύμβασης υπολογίζεται με βάση τον τζίρο επί τα χρόνια που λειτουργεί. Οι βίζες που πληρώνουν ετησίως σε τζίρο οι Έλληνες από τις συγκεκριμένες χώρες που έχει πάρει η συγκεκριμένη εταιρεία είναι με στατιστικά των προηγούμενων ετών 250 εκατ. ευρώ τον χρόνο, επί 8 χρόνια, αξίας 2 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα εισπράττει μια ιδιωτική εταιρεία η οποία τα αποδίδει, αφού βγουν οι προμήθειές της στο ελληνικό Δημόσιο και έχουμε μια σύμβαση που ενώ πρέπει βάσει του δημοσίου Δικαίου να έχει αξία 2 δισ. ευρώ, έχει 40 εκατ. ευρώ. Το γιατί θα το δούμε».

Πρόσθεσε ότι «δεν έχει πληρωθεί στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ φόρος. Λειτουργούν με βάση το περίφημο ”ιρλανδέζικο σάντουιτς” στο οποίο εμπλέκονται πολλές εταιρείες από κάθε προορισμό που παίρνει βίζα και φθάνει μέσω της Κύπρου σε μια εταιρεία που δεν είναι αυτή που έχει υπογράψει», ενώ ερωτηθείς «γιατί να το κάνει αυτό ο κ. Κοτζιάς» απάντησε «διότι πίσω από όλο αυτό το σύστημα είναι το σύστημα Σόρος. Η εταιρεία η οποία είχε αναλάβει εργολαβικά με απευθείας ανάθεση από τον κ. Βενιζέλο, δεν πήρε μέρος στον διαγωνισμό, αλλά εν συνεχεία πήρε την υποεργολαβία από την εταιρεία μεσάζοντα, είναι η εταιρεία VFS που ίδρυσε ο Τόνι Μπλέρ».

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «αν υπάρχουν από πίσω συμφέροντα, θα ανοίξει η Δικαιοσύνη τις εταιρείες και τους λογαριασμούς».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι «τελείωσα τον Ν. Κοτζιά από υπουργό διότι και ο πρωθυπουργός κατάλαβε με τα στοιχεία που του έδωσα ότι εδώ υπάρχει κάτι από πίσω».

Σημείωσε ότι τον φάκελο με τα στοιχεία τον παρέδωσε στον Αλ. Τσίπρα πριν αποχωρήσει από την κυβέρνηση και εμπεριέχει και «αρνητική άποψη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία».

Είπε επίσης ότι το καλοκαίρι του 2018 δεν υπήρχε ο κοινοβουλευτικός συσχετισμός δυνάμεων ώστε να προκληθεί πτώση της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος διαφοροποιήθηκε με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ερωτηθείς για το δάνειο Πολάκη είπε ότι «μπορεί κανείς να πει εκατό χιλιάδες πράγματα για τον τρόπο που μιλά και συμπεριφέρεται, αλλά είναι γνήσιος. Για τα 100.000 ευρώ δάνειο τον κυνηγούν η ΝΔ που έχει πάρει 150.000.000 ευρώ και υπάρχει τετελεσμένη απόφαση του Αρείου Πάγου προς την Τράπεζα Πειραιώς να κατασχέσει τα χρήματα αυτά και δεν τα κατάσχει. Το ΠΑΣΟΚ με τα 105.000.000 ευρώ συν τα 16 δισ. δραχμές του Τσουκάτου που αν είχαν αναφερθεί για άλλο κόμμα θα τους είχαν αρπάξει, οι πολιτικοί που πήραν εκατομμύρια».

Πρόσθεσε ότι «έχουν στοχεύσει τον Πολάκη ως τον αποδιοπομπαίο τράγο για να μην μπουν στην ουσία της πολιτικής που είναι η άμεση κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών γιατί παραβιάζεται και με αυτά τα δημοσιεύματα (του BBC), ενώ αν αυτά που λέω για τον Κοτζιά αποδειχθούν από την Δικαιοσύνη, ότι δηλαδή πίσω από τη Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχουν άλλα συμφέροντα, τότε βάσει της Συνθήκης της Βιέννης υπάρχει άμεση δυνατότητα κατάργησης της Συμφωνίας των Πρεσπών».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)