ΔΙΕΘΝΕΣ
05/01/2020 09:15 EET

Καμπότζη: Τουλάχιστον 36 νεκροί μετά από κατάρρευση κτιρίου

Σκηνές από τη διάσωση των τραυματιών.

ASSOCIATED PRESS

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν εξαιτίας της κατάρρευσης κτιρίου στην Καμπότζη, παγιδεύοντας εργάτες κάτω από τα ερείπια, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Το επταώροφο τσιμεντένιο κτίριο του οποίου η κατασκευή είχε ολοκληρωθεί κατά 90% κατέρρευσε το Σάββατο στην παράκτια πόλη Κεπ, περίπου 160 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Πνομ Πενχ.

ASSOCIATED PRESS

Το δυστύχημα σημειώνεται ένα χρόνο μετά μια άλλη κατάρρευση, κατά την οποία 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Πρέα Σιχανούκ.

Στους 36 νεκρούς συμπεριλαμβάνονται 6 παιδιά και 14 γυναίκες, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί γιατί τα παιδιά βρίσκονται στο εργοτάξιο. 

Ο κυβερνήτης της πόλης δήλωσε ότι οι ιδιοκτήτες του κτιρίου, ένα ζευγάρι από την Καμπότζη, κρατούνται για ανάκριση. Ο πρωθυπουργός Χουν Σεν υπερασπίστηκε τον κυβερνήτη, Κεν Σάθα, αναφέροντας ότι κανένας αξιωματούχος δεν θα καθαιρεθεί. 

«Οι καταρρεύσεις των κτιρίων δεν συμβαίνουν μόνο στην Καμπότζη ... συμβαίνουν και αλλού συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χουν Σεν. 

Η Καμπότζη γνωρίζει έκρηξη του κατασκευαστικού τομέα προκειμένου να εξυπηρετεί ένα όλο και μεγαλύτερο πλήθος Κινέζων τουριστών και επενδυτών.

 

Πηγή: Reuters