ΔΙΕΘΝΕΣ
19/10/2021 11:44 EEST | Updated 19/10/2021 11:57 EEST

Καναδάς: Έβαλαν το σπίτι στο νερό και μετακόμισαν σε διπλανό κόλπο

Κάτι που άλλωστε οι Καναδοί συνηθίζουν να κάνουν.

Μπορεί η αγορά ακινήτων στην Βόρεια Αμερική να μην είναι και το πιο εύκολο πράγμα, καθώς τα νούμερα που απαιτούνται να είναι δισθεώρητα, αυτό όμως ουδόλως πτόησε ένα ζευγάρι από τον Καναδά.

Όχι μόνο αγόρασαν το σπίτι των ονείρων τους αλλά έβαλαν και το χέρι βαθιά στην τσέπη, αφού το μετέφεραν σε διαφορετική τοποθεσία, μέσω θαλάσσης.

Η Ντανιέλ Πένι και ο σύντροφός της, Κέρκ Λάβελ, «ερωτεύτηκαν» ένα σπίτι ηλικίας εκατό ετών, στην πόλη ΜακΊβερς, στην επαρχία Νιουφάουντλαντ στον Καναδά. Όταν έμαθαν πως οι ιδιοκτήτες ήταν έτοιμοι να το γκρεμίσουν για να χτίσουν ένα καινούργιο, έβαλαν μπρος το μεγαλεπήβολο σχέδιο τους. Προχώρησαν στην αγορά του και το μετέφεραν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, στον παρακείμενο κολπίσκο, Bay of Islands.

«Το σπίτι είχε προσωπικότητα και δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε να πάει χαμένο», είπε η Ντανιέλ Πένι. Αν και το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την μεταφορά σε πλατφόρμα, αυτό απορρίφθηκε αμέσως καθώς τα καλώδια του ρεύματος αποτελούσαν εμπόδιο.

Έτσι το ζευγάρι συμβιβάστηκε με την μόνη εναλλακτική λύση που τους είχε απομείνει, αυτή μέσω θαλάσσης. Να σημειωθεί πως για τους Καναδούς είναι μία συνηθισμένη πρακτική που οι ρίζες της βρίσκονται στο μακρινό 1960, με πιο γνωστή περίπτωση την μεταφορά σε απόσταση 28 χιλιομέτρων.

Για την μετακόμιση χρειάστηκαν τρία σκάφη, η κατασκευή ένος ατσάλινου πλαισιού και 28 πλαστικά βαρέλια γεμάτα φελιζόλ.

«Είχαμε άγχος αν θα τα καταφέρουμε. Θα επιπλεύσει ή θα βουλιάξει;», είπε η Ντανιέλ Πένι.

Αν και τα πράγματα δεν εξελίχθησαν με το καλημέρα έτσι όπως τα είχαν υπολογίσει, αφού το σπίτι άρχισε να παίρνει κλίση και να βυθίζεται, τελικά με την συνδρομή περισσοτέρων σκαφών, έφτασε στο νέο του προορισμό χωρίς να υποστεί καμμία ζημιά.

Και όπως είπε ο Κέρκ Λάβελ, «μοναδική εμπειρία».

 

Πηγή: Insider