«Κάντε κάτι…»
.
.
.

Ο επιλοχίας με το θολό μάτι, το γένι των τριών ημερών και το σηκωμένο δάχτυλο, αφού έκανε homage στην οικογένεια Γ. Τράγκα, τη Ρωζίτα Σώκου, τα 128 θύματα της πανδημίας και τον Ευγένιο Τριβιζά, (!) ξεκαθάρισε πως …”συναισθηματικά τους υποχρέωσαν…” να μη μπορούν να καθαρίσουν τον θάλαμο τους από τα απόβλητα που πλημμύρισαν το στρατόπεδο τους.

Δυο φορές, όλες κι όλες, το στρατόπεδο πνίγηκε στο σκατό και τις δυο φορές οι σφουγγαρίστρες μπήκαν παρά πόδα και τα μεγάφωνα σίγησαν…. «Η μία όταν καιγόταν η Αθήνα με αφορμή τον θάνατο του Αλέξη και γινόταν κοινωνική εξέγερση (!) στην Ελλάδα και δεν μπορούσαν να κάνουν εκπομπή και βγάζαν τα εσώψυχα τους…» και « η δεύτερη φορά όταν έγινε το απίστευτο έγκλημα της Μαρφίν.»

Η τρίτη και φαρμακερή και ελπίζουμε τελευταία«όταν βίωσαν σαν εξωσωματική εμπειρία με τους ίδιους στο χειρουργικό τραπέζι, τις πληροφορίες που έρχονταν από το προηγούμενο βράδυ…» και αφορούσαν τα του οίκου τους. «Είναι πολύ συναισθηματική υπόθεση η σάτιρα, η κωμωδία και το ράδιο αρβύλα, και άνθρωποι που έχουν συναισθηματική νοημοσύνη(!) καταλάβαιναν ότι αυτό που γινόταν εκεί μέσα το χαιρόντουσαν και μόνο έτσι μπορούσαν να το κάνουν…», «γι’ αυτό και δεν μπορούν να κάνουν σατιρικές εκπομπές και ο κόσμος το κατάλαβε…»

Οι άλλοι δυο επιλοχίες, με ύφος μετανούσας Μαγδαληνής συμπαραστέκονταν στον θαλαμοφύλακα και επικροτούσαν τις θέσεις του όταν δεν συμπλήρωναν την αναφορά. Τα τηλεδικεία είχαν πιάσει από νωρίς δουλειά και έπαιρναν κεφάλια, το διαδίκτυο ξεσάλωνε, ενώ… « η επιθυμία τους είναι να πούνε μερικά πράγματα γι’ αυτό το θέμα, όχι επειδή το έχουν ξεπεράσει,- ακόμη βλέπουν αστεράκια -, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά όταν συνειδητοποιείς την αλήθεια το σοκ είναι μεγαλύτερο…»

Το θύμα βέβαια κατά τους ίδιους, «…δεν είναι ούτε η εκπομπή, ούτε ο εαυτός τους, αλλά η ίδια η κοπέλα και το τι έχει περάσει και ο ψυχολογικός βιασμός και η πίεση που συνεπάγεται αυτή η συνθήκη όταν παραβιάστηκε η ιδιωτική της ζωή…». Την οποία κοπέλα και κάθε προηγούμενη κοπέλα στη ζωή τού επί δεκατέσσερα χρόνια συνεργάτη τους, αγνοούσαν.

Είναι πολλά αυτά που είπαν μέσα σε κλίμα φόρτισης οι τρεις καμπαλέρος της σάτιρας. Αλλά δεν είπαν κουβέντα πως στο θέμα του διαδικτυακού πορνοεκφοβισμού σε βάρος της ανυπεράσπιστης γυναίκας, δεν έπαιξε ρόλο η μήνυση της σε βάρος του τέταρτου της παρέας που σερνόταν επί τέσσερα χρόνια στα δικαστήρια με τον υπαίτιο να απουσιάζει σε ταξίδι… λόγω ασθενείας, αλλά η επί μακρόν έκθεση της στα μανταλάκια κάθε ροζ ιντερνετικής χαβούζας από τον πρώην συνεργάτη και φίλο τους, οι άνευ αποτελέσματος εκκλήσεις της σε δημοσιογράφους και η βοήθεια που της προσέφερε ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, που έβγαλε πρώτος το θέμα στη φόρα και …μοσχοβόλησε ο κόσμος ποδαρίλα κι άπλυτη μασχάλη πριν προλάβουν τα κοράκια των πρωινάδικων να ορμήσουν στο ψοφίμι!

Για να μην τα πολυλογούμε τα τρία παλικάρια από την νύμφη του Θερμαϊκού, αφού ευχαρίστησαν … «για τη συμπαράσταση και τα κύματα αγάπης που κατέκλυσαν το θάλαμο τους…» μετά την ανακοίνωση τους, εξομολογήθηκαν πως «… πέρα από όλα αυτά, εκείνο το οποίο δεν διαπραγματεύονται είναι η τιμιότητα, η συνέπεια και η ακεραιότητα που πιστεύουν πως έχουν…»

Και αν με δεχτούμε πως έτσι είναι, γεγονός που δεν αμφισβητούμε, δεν μπορούμε να πούμε και το ίδιο για τις μαθηματικές γνώσεις τους στους συμψηφισμούς και τις εξισώσεις με αφορμή την Υπουργό Πολιτισμού και την υπόθεση Λιγνάδη όταν, ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησαν την παραίτηση της ενώ δεν παρέλειψαν να παραδώσουν μαθήματα ήθους και πολιτικού πολιτισμού στους κυβερνώντες, διευκρινίζοντας πως αν και δεν έχουν θεσμικό ρόλο (sic), δεν μπορούν να μη διερωτώνται γιατί δεν ερευνήθηκε η υπόθεση της εμπλοκής του συνεργάτη τους επί τόσα χρόνια.

«…Κάντε κάτι για να μη συμβαίνουν αυτά τα πράγματα! Κάντε κάτι. Δημιουργείστε ένα πλαίσιο μια συνθήκη και ασπίδες προστασίας , δεν είναι τόσο δύσκολο γαμώτο. Γρήγορο, αποτελεσματικό, όχι τα επόμενα 100 χρόνια, κάντε αυτά τα πράγματα που για πολλούς απλούς ανθρώπους, επιστήμονες (!) είναι αυτονόητα και για όλους εσάς που χρόνια ολόκληρα σέρνεστε, είναι χωρίς αποτέλεσμα. Κάντε κάτι. Δημιουργείστε ένα πλαίσιο για να μη μπορούν να συμβαίνουν αλλά όταν συμβαίνουν να υπάρχει ένα πλαίσιο απονομής δικαιοσύνης και προστασίας του θύματος. Αμέσως ακαριαία. Κάντε λοιπόν κάτι…»

Και για φινάλε:

«…Το Ράδιο Αρβύλα θα συνεχίσει και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα άνθρωπο να θίξει την εκπομπή η οποία προς το παρόν σταματάει γιατί δεν έχουμε το βασικό συστατικό της καλής ψυχολογίας…»

Είπε και ελάλησε ο επιλοχίας και οι δυο συμπαραστάτες βάρεσαν προσοχή και τα φώτα έσβησαν καθώς στο θάλαμο βάρεσε σιωπητήριο.

Κι όλοι εμείς που παρακολουθούμε την επικαιρότητα από απόσταση, θυμηθήκαμε τα λόγια του Άμλετ πριν κλείσουμε την τηλεόραση:

« Πώς να σε χρίσουν βασιλιά όταν δεν έχεις κεφάλι;»

Δημοφιλή