ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/04/2021 11:24 EEST | Updated 13/04/2021 11:25 EEST

Κατάληψη της πρυτανείας και διήμερος αποκλεισμός του ΑΠΘ από 15 φοιτητικούς συλλόγους

Κινητοποιήσεις κατά του νόμου Κεραμέως.

Eurokinissi
Eurokinissi

Την απόφαση να προχωρήσουν σε διήμερο αποκλεισμό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Απριλίου ανακοίνωσαν 15 φοιτητικοί σύλλογοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και με κύριο αίτημα τις  ανοιχτές σχολές.

Σημειώνεται πως μέλη φοιτητικών συλλόγων έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ και στην πρόσοψη αυτού, έχουν αναρτήσει πανό με συνθήματα κατά του νόμου Κεραμέως ενώ σε κείμενό τους αναφέρουν: «Μετά την εκκένωση της πρυτανείας στις 11/3 παρά την πολιτική μας απόφαση να αποχωρήσουμε εκείνη την μέρα, επιλέγουμε σήμερα να ξανακαταλάβουμε το κτίριο της πρυτανείας. Η κίνησή μας αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της συνέχισης του αγώνα ενάντια στον νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοϊδη και θεωρούμε ότι αποτελεί μια κομβική κίνηση που αρμόζει στην τρέχουσα συγκυρία».

Eurokinissi
Eurokinissi

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητών:

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Δασολογίας, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Γαλλικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικού, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ και του ΣΟΦΕΘ προχωρούν δυναμικά σε πλούσια δραστηριότητα μπροστά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, σήμερα (Τρίτη) θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας εργαζομένων στα Πανεπιστήμια εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων από κοινού με τους εργαζόμενους του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του ΔΙΠΑΕ για τις εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση στις 12.00 μπροστά από την βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Στις 14-15/4 οι φοιτητικοί σύλλογοι κλιμακώνουν την δράση τους με διήμερο αποκλεισμό του ΑΠΘ. Ανοίγουν το πανεπιστήμιο στον λαό, στα εργατικά σωματεία και τη νεολαία αποκλείοντας το από τις δυνάμεις καταστολής και τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης.Το μήνυμα που στέλνεται είναι ηχηρό: η καταστολή δεν θα περάσει. Στα όνειρα των φοιτητών και του λαού δεν χωράει η βία και η καταστολή.Ο αγώνας για ανοιχτές σχολές και μη εφαρμογή του νόμου έως την τελική του ανατροπή συνεχίζεται και κλιμακώνεται.Ο αγώνας των φοιτητών είναι δίκαιος και θα νικήσει.

Eurokinissi
Eurokinissi