Καβάλα: Τι «όπλισε» το χέρι του δολοφόνου και αυτόχειρα

Οι διαφωνίες, το δικαστήριο και η μαρτυρία φίλου του κτηνοτρόφου που σκότωσε σύζυγο, παιδί και αυτοκτόνησε.
|
Eurokinissi

Οι διαφωνίες για την επιμέλεια του παιδιού που είχε αποκτήσει με τη σύντροφό του ήταν, όπως όλα δείχνουν, ο λόγος που «όπλισε» το χέρι του κτηνοτρόφου που συγκλόνισε με το στυγερό έγκλημα το χωριό Λεκάνη της Καβάλας, ο οποίος πρώτα σκότωσε την 29χρονη σύζυγό του και το μόλις 10 μηνών παιδί τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο 56χρονος, σύμφωνα με μαρτυρία φίλου και συγχωριανού του που τον βοηθούσε με την εκτροφή των αιγοπροβάτων, είχε αντιληφθεί ότι μάλλον θα έχανε στο δικαστήριο, που έγινε πριν λίγες μέρες για την επιμέλεια του παιδιού.

Σύμφωνα με τον φίλο του, όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που η σύντροφός του μετά την απόφαση να χωρίσουν του απαγόρευσε να βλέπει το παιδί, αν και ο 56χρονος έδειχνε ενδιαφέρον για το αγοράκι τους που είχε βαφτιστεί πριν από δυο μήνες με το όνομα Στυλιανός.

Οι κάτοικοι του χωριού στην Καβάλα περιγράφουν τον δράστη και αυτόχειρα άντρα ως ιδιαίτερα εργατικό, καθώς όλη μέρα σχεδόν ασχολούνται με την εκτροφή του μεγάλου αριθμού αιγοπροβάτων που διατηρούσε σε μαντριά της περιοχής. Μάλιστα, κάποιες φορές, ορισμένοι συγχωριανοί του πήγαιναν να τον βοηθήσουν ώστε να μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Ωστόσο, δεν είχε ιδιαίτερα κοινωνικές σχέσεις με τους κατοίκους του χωριού και όπως επισημαίνουν στο παρελθόν δεν έχει επιδείξει παραβατική συμπεριφορά, δε δημιουργούσε προβλήματα ενώ δεν γνωρίζουν αν είχε διάφορα προβλήματα υγείας που επηρέαζαν τη συμπεριφορά του.

Η σύντροφός, που βρήκε τραγικό θάνατο από τα ίδια του τα χέρια, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία όπου διαμένει και η μητέρα της που κατάγεται από τη Λεκάνη Καβάλας, χωριό στο οποίο διατηρεί και το πατρικό της σπίτι. Η 29χρονη γυναίκα ήταν φωτογράφος και αγαπούσε ιδιαίτερα τη γενέτειρα της μητέρα της. Κατά την παραμονή της στο χωριό είχε δημιουργήσει κι ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο φωτογραφικό λεύκωμα με πολλές φωτογραφίες από το χωριό και τους κατοίκους του. Όλοι κάνουν λόγο για μια πολύ ευγενική κοπέλα που γνωρίστηκε με τον 56χρονο όταν ήρθε στην Ελλάδα, σύναψε σχέση μαζί του και απέκτησε ένα παιδί, το οποίο εκείνος αναγνώρισε, χωρίς να έχουν παντρευτεί.

Τα προβλήματα δεν άργησαν να φανούν στη σχέση του ζευγαριού και όπως τονίζει ο φίλος και συγχωριανός του 56χρονου πολλές φορές τον συμβούλευε ενώ κάποιες άλλες φορές και ο ιερέας του χωριού προσπαθούσε να τους προσεγγίσει για να τους συμβουλέψει. Ο 56χρονος ήταν παντρεμένος, πατέρας δυο παιδιών με εγγόνια αλλά φέρεται να είχε διακόψει τις σχέσεις με την προηγούμενη οικογένειά του που ζει σε άλλη περιοχή της Καβάλας.

Να σημειωθεί πάντως πως μέσα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών είναι η δεύτερη ανθρωποκτονία που συγκλονίζει την κοινωνία του δήμου Νέστου.Λίγες μέρες πριν ένας 25χρονος είχε σκοτώσει εν ψυχρώ 52χρονο στη Χρυσούπολη έξω από την επιχείρηση επεξεργασίας μαρμάρου όπου εργάζονταν.

Πηγή: ΑΠΕ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα