ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23/03/2020 14:16 EET

Κυβερνητικό προσκλητήριο σε εθελοντές για την στήριξη του τομέα της Υγείας

Στόχος της κυβέρνησης η ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος – Ποιοι είναι οι νέοι περιορισμοί.

Eurokinissi
.

Ανοιχτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στον τομέα της Υγείας απηύθυνε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Και το προσκλητήριο αυτό δεν αφορά μόνο γιατρούς ή νοσηλευτές αλλά και από άλλους τομείς, όπως πχ για διοικητικό προσωπικό που θα ενισχύσει τον κρίσιμό υγειονομικό τομέα, καθώς όπως έχει τονιστεί πολλές φορές από κυβερνητικά στελέχη, ο μεγάλος στόχος είναι να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ. Όπως είπε η κα Πελώνη, οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους σε σχετικό διαδικτυακό τόπο.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης υπήρξε ανακοίνωση και νέων περιορισμών. Συγκεκριμένα περιορίζονται κατά πολύ –ουσιαστικά σταματούν- οι αεροπορικές συνδέσεις με Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις 15 Απριλίου, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού από αυτές τις χώρες. Ειδικά από την Τουρκία θα υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί και για όσους θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και από τα χερσαία σύνορα.

Όσο για τις αεροπορικές συνδέσεις γενικότερα, η κ. Πελώνη ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν κάποια στιγμή. Χωρίς να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, τόνισε ότι θα ακολουθηθούν οι οδηγίες που θα δώσουν οι ειδικοί.

Σημαντικό μέρος της ενημέρωσης αφιερώθηκε στην απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων που ισχύει από το πρωί σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος απέφυγε να τοποθετηθεί σε πιθανή παράταση του μέτρου, δηλαδή αν θα ισχύσει έως τις 6 Απριλίου που ανακοινώθηκε χθες ή αν υπάρχει πιθανότητα χρονικής επέκτασης του. 

Sponsored Post