Κυβερνητικός εκπρόσωπος πΓΔΜ: Δεν υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και διαφωνίες στην κυβέρνηση Ζάεφ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος πΓΔΜ: Δεν υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και διαφωνίες στην κυβέρνηση Ζάεφ
Ognen Teofilovski / Reuters

Δεν υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και διαφωνίες στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιακόφσκι με αφορμή δημοσιεύματα σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης και τονίζει πως η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ενωμένη ασχολείται με την επίλυση των διαφορών, καθώς και για την ενίσχυση της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας των πολιτών της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ και όλα τα μέλη της κυβέρνησης με κοινή δήλωσή τους ξεκαθαρίζουν ότι είναι σταθερά προσηλωμένοι και ασχολούνται με την ίδια, ενιαία γραμμή, για την επίλυση των διαφορών και την ενίσχυση της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας των πολιτών της χώρας , αναφέρει ο Μποσνιακόβσκι.

Η κυβέρνηση και όλα τα μέλη της ενεργούν από κοινού για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της Δημοκρατίας, την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και μέσα από τη διαδικασία αυτή την εξασφάλιση μιας καλύτερης ζωής για όλους τους πολίτες της χώρας, αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ποιοτική, αμοιβαία αποδεκτή και βιώσιμη λύση» επιζητεί η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ

Είναι σημαντικό, να επιτευχθεί μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα είναι βιώσιμη και κυβέρνηση της πΓΔΜ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα προστατεύει και ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Οι εικασίες περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές, δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτόν τον στρατηγικό στόχο εθνικού συμφέροντος, λέει η κυβέρνηση της πΓΔΜ και τονίζει πως η οικοδόμηση φιλίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το κοινό μέλλον και η συνεργασία στο μέλλον μόνον θα αυξάνεται.

Αισιόδοξη παραμένει η ελληνική κυβέρνηση

Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει αισιόδοξη για την αίσια έκβαση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός έχουν εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες δικλείδες ώστε να τηρηθούν όλες οι υποχρεώσεις που πρόκειται να αναληφθούν από τα Σκόπια. Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα, υποστηρίζοντας πως «μέχρι να αποφασίσει θα έχει απολέσει και όποια ψήγματα αξιοπιστίας τού έχουν απομείνει».

Φόβοι από τη ΝΔ για νέα αιτήματα από την πλευρά της ΠΓΔΜ

«Δεν ξέρω αν η αναμονή και οι καθυστερήσεις βοηθούν στο Σκοπιανό, μπορεί μετά από αυτό οι γείτονες να επιστρέψουν με νέα αιτήματα» δήλωσε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει συγκατάθεση στη συμφωνία, με βάση τα όσα γνωρίζει μέχρι στιγμής, και ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να δεσμεύσει τη χώρα για κάτι τόσο σημαντικό καθώς δεν υπάρχει επαρκής πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμευτεί η χώρα.


(Με πληροφορίες από Καθημερινή, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή