Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι στις ΗΠΑ που ισχυρίζονται ότι τα πουλιά δεν είναι αληθινά

Πρόκειται για σατιρική σελίδα που η δημοτικότητά της έχει ανέβει με ταχύτατους ρυθμούς στις ΗΠΑ. Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο το κίνημα «Birds aren’t real» καλεί τους Αμερικανούς να ξυπνήσουν. Μετά από την άποψη ότι «η γη είναι επίπεδη», τώρα φαίνεται πως τα έχουν βάλει με το βασίλειο των πτηνών. Μόνο που αυτή τη φορά είναι για πλάκα (στην αρχή φοβηθήκαμε).Πίσω από τα πουλιά βλέπουν κατασκόπους, ρομπότ, μηχανισμούς της κυβέρνησης. Θεωρούν ότι είναι drones που τους ελέγχουν. Κι έπεται συνέχεια.

Συστήθηκαν με ένα βιντεάκι στο Facebook στις 14 Νοεμβρίου του 2017. «Η γνώση είναι το κλειδί», το οποίο δείχνει μια ντουζίνα φανατισμένων... πτηνοφοβικών να προσπαθεί να προσηλυτίσει ευυπόληπτους πολίτες. Κρατούν πανό που λέει τη δικιά τους αλήθεια: «Τα πουλιά δεν είναι αληθινά».

Σε μια αναζήτηση των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι άνθρωποι που τους ακολουθούν ξεκαρδίζονται μαζί τους και τους αποκαλούν «την καλύτερη σατιρική σελίδα του διαδικτύου».Ωστόσο, κυκλοφορούν αφίσες, κάνουν συνέδρια, πορείες, διαμαρτυρίες. Πολλοί σπεύδουν να τους κατακρίνουν, αφού νομίζουν ότι το εννοούν, αλλά αυτοί συνεχίζουν απτόητοι.

Όλοι περιμένουν να δουν ένα νέο τουςβίντεο στο Youtube, μια φωτογραφία στο Instagram, μια ανάρτηση στο Facebook. Βρίσκονται παντού.

Στο Instagram έχουν πάνω από 20.000 ακολούθους, Όλοι βιάζονται να σχολιάσουν ότι γελάνε με τα αστεία τους. Κανείς δεν ξέρει τους δημιουργούς. Το ερώτημα είναι άλλο. Και αν δεν κάνουν πλάκα; Αμερική είναι, ας μην είμαστε σίγουροι για όλα.