Κίνα: Αγρια δολοφονία 13χρονου- Βρέθηκε θαμμένος σε λαχανόκηπο, υπό κράτηση συμμαθητές του

Eίχε εξαφανιστεί από τις 10 Μαρτίου ενώ πήγαινε να δώσει χρήματα σε συμμαθητές που του έκαναν bullying. Οι τρεις προσαχθέντες οδήγησαν τις αρχές στον σημείο που είχε θαφτεί.
lupengyu via Getty Images

Οι αρχές στη κινεζική πόλη Χαντάν συνέλαβαν τρία έφηβα αγόρια για τον άγριο θάνατο του 13χρονου συμμαθητή τους την στιγμή που η όλη υπόθεση έχει προκαλέσει οργή στην χώρα και έντονες συζητήσεις περί εκφοβισμού στα σχολεία και παραβατικότητας ανηλίκων.

Οι αρχές βρήκαν την σορό του Γουάνγκ (έχει γνωστοποιηθεί μόνο το επώνυμο του θύματος) θαμμένη σε έναν εγκαταλελειμμένο λαχανόκηπο ενώ το αγόρι, σύμφωνα με την πατέρα του έπεφτε συστηματικά θύμα bullying στο σχολείο.

Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν πως πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, πως ανέφερε η Global Times.

Ο έφηβος εξαφανίστηκε το απόγευμα της 10ης Μαρτίου, σύμφωνα με αναφορές του πατέρα του σε ένα βίντεο στο Douyin, την κινεζική έκδοση του TikTok.

Η τοπική κυβέρνηση, όπως αναφέρει το BBC, είπε ότι το αγόρι πιθανότατα πέθανε την ίδια μέρα.

«Το παιδί μου ήταν ακόμα ζωντανό γύρω στις 15:00 της 10ης Μαρτίου... Όλα του τα χρήματα μεταφέρθηκαν από το τηλέφωνό του στις 16:10 και το τηλέφωνό του ήταν απενεργοποιημένο», είπε ο πατέρας.

Πριν από το θάνατό του, το αγόρι μετέφερε 191 γιουάν (17 δολάρια) σε έναν από τους τρεις συμμαθητές του, είπε ο πατέρας στο The Beijing News.

«Είχε δεχτεί εκφοβισμό από τους τρεις συμμαθητές του για πολύ καιρό», αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, σε ανάρτηση στο Weibo.

Μετά την ανάκριση, οι τρεις έφηβοι οδήγησαν την αστυνομία στο σώμα του αγοριού, αφού αρχικά αρνήθηκαν ότι γνώριζαν πού ήταν θαμμένο.

Η αστυνομία εξακολουθεί να διερευνά τα κίνητρα της δολοφονίας, ανέφερε το Beijing News.

Και οι τρεις κρατούμενοι έφηβοι είναι κάτω των 14 ετών. Σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, όσοι είναι άνω των 12 αλλά κάτω των 14 ετών μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινική δίωξη μόνο εφόσον επιτραπεί από την Ανώτατη Λαϊκή Εισαγγελία, την ανώτατη εισαγγελική αρχή της χώρας.

Το θύμα και οι συμμαθητές του είναι «παιδιά που μένουν πίσω», ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα παιδιά στην Κίνα που ζουν με τους παππούδες τους σε αγροτικές περιοχές ενώ οι γονείς τους εργάζονται στις πόλεις.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει μια έκρηξη θυμού και θλίψης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με δεκάδες χιλιάδες δημοσιεύσεις στο Weibo και στο Douyin το Σαββατοκύριακο.

«Ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί αυτήν την υπόθεση, ελπίζουμε ότι η αστυνομία θα πράξει ορθά και θα δώσει στην οικογένεια του θύματος μια ικανοποιητική απάντηση», σχολιάζει ένας χρήστης σε μια ανάρτηση του πατέρα του θύματος, η οποία συγκέντρωσε 50.000 likes.

Πολλοί χρήστες αναφέρουν στα σχόλια τους στα σχόλια τους ότι οι ύποπτοι πρέπει να τιμωρηθούν σκληρά παρά την ηλικία τους.

Δημοφιλή