Κινέζος ΥΠΕΞ συμβουλεύει τον Τραμπ: Αν σε κατασκοπεύουν από το iPhone, πάρε Huawei

Κινέζος ΥΠΕΞ συμβουλεύει τον Τραμπ: Αν σε κατασκοπεύουν από το iPhone, πάρε Huawei
Business Insider FR

Η υπουργός εξωτερικών της Κίνας είχε μερικές συμβουλές να δώσει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, προτείνοντας να αντικαταστήσει το iPhone τηλέφωνο του με ένα κινέζικο Huawei προκειμένου να αποφύγει τις υποκλοπές.

Η συζήτηση περί του προεδρικού τηλεφώνου ανέκυψε μετά από δημοσίευμα των New York Times, το οποίο ανέφερε ότι συχνά, Κινέζοι και Ρώσοι κατάσκοποι άκουγαν τις συνομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ όταν εκείνος χρησιμοποιούσε για τα τηλεφωνήματα του ένα μη ασφαλές iPhone για να κουτσομπολέψει με παλιούς φίλους του.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, η υπουργός Hua Chunying αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ λέγοντας ότι «τέτοιες ιστορίες αξίζουν Όσκαρ σεναρίου» και πως «αυτή είναι η απόδειξη πως οι New York Times μεταδίδουν fake news».

«Εάν άλλωστε ανησυχούν πολύ για υποκλοπές από τηλέφωνα της Apple, τότε μπορούν να αλλάξουν σε τηλέφωνα Huawei» δήλωσε, αναφερόμενη στη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων της Κίνας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι Times αναφέρουν ότι συνεργάτες του Tραμπ τον έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι κλήσεις κινητής τηλεφωνίας του δεν είναι ασφαλείς, αλλά ο πρόεδρος αρνείται να τους ακούσει.

Ανησυχίες έχουν εγερθεί επανειλημμένα φέτος σχετικά με την παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων στην περιοχή της Ουάσινγκτον. Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έστειλε μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο επιστολή προς πολλούς γερουσιαστές, αναφέροντας ότι είχε παρατηρήσει δραστηριότητα στην Ουάσινγκτον σχετικά με την παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων.

Δημοφιλή