Η Τζέιμι Λι Κέρτις αποκαλύπτει τον εθισμό της στα οπιοειδή παυσίπονα

Η Τζέιμι Λι Κέρτις αποκαλύπτει τον εθισμό της στα οπιοειδή παυσίπονα
Yahoo View

Η Τζέιμι Λι Κέρτις έχει έρθει αντιμέτωπη με πολλά τέρατα στη μεγάλη οθόνη κατά τη διάρκεια της καριέρας της, αλλά αυτό για το οποίο είναι υπερήφανη, είναι το γεγονός ότι κατάφερε να ξεπεράσει τους προσωπικούς της δαίμονες.

Η δημοφιλής ηθοποιός είναι νηφάλια εδώ και 20 χρόνια, θυμάται όμως μια δύσκολη περίοδο στη ζωή της όταν υπέφερε από εθισμό στα οπιοειδή παυσίπονα και είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση από τους φίλους και την οικογένειά της.

Στα 30 της χρόνια, οι γιατροί χορήγισαν στη Κέρτις παυσίπονα, μετά από μια πλαστική χειρουργική για τα πρησμένα της μάτια και από τότε εθίστηκε. Επιπλέον, άρχισε να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. «Ήμουν εθισμένη. Επί 10 χρόνια, έκλεβα, εθελοτυφλούσα. Κανένας δεν γνώριζε τίποτα, κανένας».

Η Κέρτις έκλεβε χάπια από την αδερφή της και ηθοποιό Κέλι, η οποία ανάρρωνε από σπασμένο κόκκαλο εκείνη τη χρονική περίοδο.

Η πρωταγωνίστρια του «Halloween» μεγάλωσε σε οικογένεια που αντιμετώπιζε προβλήματα με τον εθισμό. Ο πατέρας της, ηθοποιός Τόνι Κέρτις έκανε κατάχρηση ουσιών σε μεγάλη ηλικία, ενώ ο αδερφός της Νίκολας, πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης το 1994. «Σπάω τον κύκλο που ουσιαστικά κατέστρεψε τις ζωές γενεών στην οικογένειά μου», δήλωσε η Κέρτις σε συνέντευξή της στο περιοδικό People. «Το να παραμείνω νηφάλια είναι το μεγαλύτερό μου επίτευγμα...μεγαλύτερο και από τον σύζυγό μου, μεγαλύτερο από τη γέννηση των δυο μου παιδιών και από κάθε δουλειά, επιτυχία, αποτυχία».

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.