Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική εντολή απαγορεύει στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές

Σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη ακόμη 3 πρόσωπα απαγορεύεται να μπαίνουν στην ΜΚΟ. Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο 19χρόνος.
.
.
Eurokinissi

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την Κιβωτό του Κόσμου καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι εισαγγελική εντολή απαγορεύει στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές της ΜΚΟ.

Συγκεκριμένα εισαγγελική διάταξη με την οποία διατάσσεται η απομάκρυνση του πατρός Αντώνιου και τριών ακόμα προσώπων από την Κιβωτό του Κόσμου εξέδωσε η Εισαγγελία της Αθήνας.

Η διάταξη έχει ως στόχο την προστασία των παιδιών που φιλοξενούνται στη Κιβωτό και απαγορεύει σε 4 πρόσωπα να εισέρχονται σε δομές της Κιβωτού.
Η διάταξη έχει ισχύ για 90 ημέρες και κατόπιν του διαστήματος αυτού, για τη διατήρησή της θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Σκοπός της απόφασης των δύο εισαγγελέων είναι να παραμείνουν τόσο ο ιερέας όσο και τα άλλα τρία ελεγχόμενα πρόσωπα, μακριά από ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να τα επηρεάσουν.

Το νέο ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου αποφάσισε την Τετάρτη την απόλυση τριών εργαζομένων που ήταν σε δομές της οργάνωσης και οι οποίοι είναι στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή.

Όπως έγινε γνωστό εκτός της Οργάνωσης τέθηκαν οι:

  • Ο 35χρονος παιδαγωγός από τη δομή της Πωγωνιανής που έχει καταγγελθεί για βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές
  • Η σύζυγος του 35χρονου, επίσης από τη δομή της Πωγωνιανής, κοινωνική λειτουργός και μέλος του προηγούμενου ΔΣ.
  • ο 35χρονος με καταγωγή από το Ιράκ, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής της «Κιβωτού».

Νέα κατάθεση από τον 19χρονο που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων βρέθηκε ξανά ο 19χρονος που έχει καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση στην Κιβωτό του Κόσμου για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Οι εισαγγελείς έλαβαν κατάθεση και από πρώην τρόφιμο σε δομή της οργάνωσης που βρισκόταν στην Ολλανδία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος μάρτυρας μίλησε για σωματική του κακοποίηση την περίοδο που διαβιούσε σε δομή της Κιβωτού.

Οι καταγγελίες για κακοποίηση

Κατάθεση έδωσε στο μεταξύ ένας 15χρονος φιλοξενούμενος στη δομή του Βόλου σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, οι οποίοι έχουν ενδείξεις πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από υψηλόβαθμό στέλεχος της Οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ανήλικος από τη δομή του Βόλου, ο οποίος κλήθηκε μυστικά να καταθέσει πριν από δύο ημέρες, κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές από την Αθήνα, ότι ηγετικό στέλεχος της δομής προέβη σε ασελγείς πράξεις.

Η κατάθεση διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα ερευνήσει αν ισχύουν όσα καταγγέλλει ο ανήλικος. Για τη συγκεκριμένη καταγγελία έχει γίνει λόγος και από τον 19χρονο, από τον οποίο ξεκίνησε η υπόθεση.

Ο 19χρονος φέρεται να ανέφερε ότι «τον Αύγουστο που μας πέρασε, μιλώντας τηλεφωνικά με μια κυρία η οποία είναι στον Βόλο, μου είπε ότι ο … (σ.σ. αναφέρεται το όνομα του υψηλόβαθμου στελέχους) κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του με ένα παιδί, ο οποίος είναι τώρα στην Α’ Γυμνασίου. Επειδή τον ξέρω τον… (σ.σ. αναφέρεται το όνομα υψηλόβαθμου στελέχους), είμαι σίγουρος ότι του κάνει τα ίδια».

Μετά τις καταγγελίες του 19χρονου, αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο ανήλικος. Στελέχη της αστυνομίας ταξίδεψαν από την Αθήνα στον Βόλο και του πήραν, κάτω από άκρα μυστικότητα, κατάθεση, ενώ δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα να μεταβούν εκ νέου στη δομή για νέα κατάθεση του ανήλικου.

Πηγή: Dikastiko.gr

Δημοφιλή