Κιβωτός του Κόσμου: Νέα 10ημερη προθεσμία έλαβε ο Πατήρ Αντώνιος

Το αίτημα υποβλήθηκε από τους συνηγόρους του, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει πως εάν δεν γίνει δεκτό θα ασκούσαν αίτηση εξαίρεσης της εισαγγελέως.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Νέα προθεσμία ζήτησε και έλαβε από την εισαγγελέα ανηλίκων ο πατήρ Αντώνιος. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του η νέα προθεσμία είναι 10 ήμερη.

Είχε προηγηθεί η προφορική άρνηση της Εισαγγελέα Ανηλίκων την Πέμπτη στο σχετικό αίτημα των συνηγόρων του πατέρα Αντωνίου, Γ. Κώτσου, Θρ. Κονταξή και Τ. Τριανταφύλλου για προθεσμία προκειμένου να μπορέσουν να εξετάσουν την πολυσέλιδη δικογραφία που αφορά τον ιερέα και την «Κιβωτό του Κόσμου»

Η προφορική άρνηση της εισαγγελέα είχε οδηγήσει μάλιστα και σε προαναγγελία από την πλευρά των συνηγόρων πως δεν γινόταν δεκτό το επίσημο αίτημα, που κατατέθηκε σήμερα, θα έθεταν αίτημα εξαίρεσης της και θα προέβαιναν σε αναφορά σε βάρος της. Σε αυτήν την περίπτωση, η αίτηση θα έπρεπε να κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ωστόσο, τελικώς βρέθηκε συμβιβαστική λύση και δόθηκε 10ημερη προθεσμία από την εισαγγελέα, αν και οι συνήγοροι είχαν αιτηθεί 20ημερη.

Τα αδικήματα

Υπενθυμίζεται πως ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρας Αντώνιος, κλήθηκε σε παροχή εξηγήσεων ως ύποπτος για το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Ο κληρικός καλείται να αντικρούσει τις καταθέσεις για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, αλλά και για σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών συνεργατών του σε βάρος άλλων παιδιών.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την κατάθεση στην Αστυνομία 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενουμένου σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» που κατήγγειλε ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον ιδρυτή της ΜΚΟ. Μάλιστα, προσήλθε ως μάρτυρας δεύτερο παιδί που επιβεβαίωσε πολλά από όσα κατήγγειλε ο 19χρονος.

Ακολούθησε η κατάθεση 15χρονου που φιλοξενείται μέχρι και σήμερα σε δομή της «Κιβωτού», ο οποίος περιέγραψε, επίσης, ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον πατέρα Αντώνιο. Οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, έχουν καλέσει για ανωμοτί κατάθεση εκτός από τον πατέρα Αντώνιο ακόμα επτά στελέχη της «Κιβωτού» για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων παιδιών σε δομές της οργάνωσης.

Οι υπάλληλοι που ελέγχονται για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος εργάζονται σε δομές της ΜΚΟ στην Αθήνα, στη Χίο και στον Βόλο, ενώ οι πράξεις που εξετάζονται αφορούν το διάστημα από 2020 έως και το 2022.

Η πρώτη κλήση

Κλήση για να δώσει εξηγήσεις είχε λάβει ο πατήρ Αντώνιο για την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, ως ύποπτος για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων που φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο πατήρ Αντώνιος είχε λάβει κλήση από τους Εισαγγελείς Ανηλίκων, που διενεργούν τη σχετική έρευνα προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση, για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων αλλά και ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες άλλων τροφίμων της Κιβωτού.

Τότε, δεν παρέστη και μέσω των δικηγόρων του πήρε προθεσμία για σήμερα. Οι συνήγοροι τους έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας και ζήτησαν προθεσμία δύο ή τριών εβδομάδων για να ετοιμάσουν τις εξηγήσεις του πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ.

Ερευνώνται ακόμη υπάλληλοι της Κιβωτού που κατηγορούνται για σωματική κακοποίηση των τροφίμων, οι οποίοι επίσης έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Πατήρ Αντώνιος: Δεν πρόδωσα την αγάπη και το σεβασμό σας

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατήρ Αντώνιος τόνισε πως η «αγωνία του είναι το μέλλον μόνον αυτών όλων των παιδιών, τα όνειρα, η πορεία και οι ελπίδες τους», ενώ απευθυνόμενος προς τους Έλληνες και Ελληνίδες που παρακολουθούν σοκαρισμένοι την υπόθεση σημείωσε: «Δε σας πρόδωσα. Δεν πρόδωσα την εμπιστοσύνη σας. Δεν πρόδωσα την αγάπη και τον σεβασμό σας. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό. Είμαι λειτουργός του Υψίστου και είμαι έτοιμος να αποδεχτώ ό,τι ο Θεός επιτρέψει είτε κατά παραχώρηση είτε κατά ευλογία. Μετέχω στο σχέδιο του Θεού ενεργά και δια του μυστηρίου της ιεροσύνης και της Χάριτος που μου εκχωρήθηκε κατά τη χειροτονία μου και εις διάκονο και εις πρεσβύτερο. Επομένως γνωρίζω τη σταυρική και μαρτυρική πορεία προς τον Γολγοθά όπως γνωρίζω με την ίδια βεβαιότητα και το τέλος αυτής της μαρτυρικής πορείας που είναι η ανάσταση και η δήλωση πρώτα ενώπιον του Θεού και ύστερα ενώπιον των ανθρώπων», ανέφερε.

Πηγή: dikαstiko.gr

Πήγαινε στην αρχική σελίδα