Κούγιας για υπόθεση ψευτογιατρού: «Δικαιοσύνη Ουγκάντας» η δημοσιοποίηση στοιχείων χωρίς δίωξη

«Ως φυσιοθεραπευτής έχει δικαίωμα να έχει διάφορα αμινοξέα»
|
MotionTeam

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε το πρωί της Δευτέρας για τον φερόμενο ψευτογιατρό στο πλαίσιο της δίκης για τη δολοφονία του 19χρονου, Άλκη Καμπανού.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «κακώς γίνεται μια παρομοίωση της μιας υποθέσεως με την άλλη».

Και συνέχισε «εδώ έχουμε έναν άνθρωπο ο οποία είναι κοντά στα 70 χρόνια, ο οποίος μέχρι και πριν από τουλάχιστον 6 χρόνια, ήταν επίλεκτος φυσιοθεραπευτής της μπασκετικής ομαδας του Ολυμπιακού, την πρωταθλητών Ελλάδος», είπε ακόμη, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια πως και η σύζυγός του ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδος.

«Είναι δυο άνθρωποι, οικογενειάρχες», είπε σχετικά, λέγοντας πως δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του 66χρονου.

«Δικαιοσύνη Ουγκάντας» η δημοσιοποίηση στοιχείων χωρίς δίωξη

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κύριος Κούγιας τόνισε ότι «αυτό που γίνεται είναι Δικαιοσύνη Ουγκάντας. Ακούω και εσάς να λέτε ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του. Μάλλον έχετε πέσει θύματα παραπληροφόρησης από την Αστυνομία. Καμία ποινική δίωξη εις βάρος του δεν έχει ασκηθεί, για αυτό δεν έχει κληθεί να απολογηθεί σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας».

Συνεχίζοντας τα πυρά προς τους αστυνομικούς, ο Αλέξης Κούγιας είπε πως στην υπόθεση αυτή υπάρχει «Δικαιοσύνη κουκουλοφόρων», προσθέτοντας ότι «η Αστυνομία χωρίς να έχει ασκηθεί δίωξη και χωρίς να έχει κληθεί, όπως πρέπει βάσει νόμου, ο άνθρωπος αυτός να δώσει εξηγήσεις για όσα τον κατηγορούν κάποιοι με γυρισμένες πλάτες και αλλοιωμένες φωνές, δίνει στην δημοσιότητα τα στοιχεία του. Η Αστυνομία έκανε μια ενέργεια που επιτρέπεται μόνο όταν έχει διαπιστωθεί ότι κάποιος έκανε μια παράνομη πράξη και συνηθίζεται σε βιαστές και κακοποιητές παιδιών».

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι ο 66χρονος «δεν έχει καμία σχέση. Λόγω της προσβολής του από καρκίνο δεν ασκεί δραστηριότητα εδώ και πολλά χρόνια. Ο άνθρωπος ήταν στο παρελθόν ο πλέον επίλεκτος φυσιοθεραπευτής, ήταν και στον Ολυμπιακό, επί 40 χρόνια έχει κάνει καλό σε χιλιάδες ανθρώπους. Υπάρχουν και κάποιοι που, για τους δικούς τους λόγους, μιλούν με γυρισμένες πλάτες, εναντίον του. Με κάλεσε ένας στρατηγός που η γυναίκα του είδε μεγάλο καλό και μου ζήτησε να τον αναλάβω».

Σχετικά με το περιβόητο σπίτι του ψευτογιατρού, ο κ. Κούγιας κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι μεγαλοποιούν και αλλοιώνουν τα γεγονότα, αναφέροντας ότι «τα τηλεοπτικά συνεργεία που είναι έξω από το σπίτι του παρουσιάζουν μια μάντρα και κάμερες ασφαλείας και νόμιζα ότι θα ήταν καμιά βίλα. Έχει μια μάντρα τα πολύ 12 μέτρων, είναι ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου, με μια σιδερένια πόρτα, όπως υπήρχαν στην γειτονιά μου στην Πετρούπολη. Είναι ένα σπίτι από αυτά που χτίζονταν σε δύο νύχτες για να μην τα γκρεμίσει η Πολεοδομία. Το σπίτι με το οικόπεδο κάνουν το πολύ 30.000 ευρώ».

Ο κ. Κούγιας επανέλαβε ότι ο 66χρονος στρέφεται κατά της Αστυνομίας για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του και σημείωσε ότι «υπάρχουν υποθέσεις που έχουν αθωωθεί οι άνθρωποι και δεν καλεί κανείς την Αστυνομία να λογοδοτήσει».

Απο την εκπομπή, αμέσως μετά την συζήτηση με τον Αλέξη Κούγια, διευκρινίστηκε πως αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 66χρονος έχει κληθεί από την Αστυνομία, έχει δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος, έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του και πως δεν έχει συλληφθεί καθώς δεν θεωρείται ύποπτος φυγής, σημειωνόταν πάντως ότι ειναι θέμα ωρών η σύλληψη του.

«Ως φυσιοθεραπευτής έχει δικαίωμα να έχει διάφορα αμινοξέα»

Φύλλο και φτερό έκανε η ανεξάρτητη αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τα περιουσιακά στοιχεία του φυσιοθεραπευτή που παρίστανε τον γιατρό.

Συνολικά σε βάρος του 66χρονου υπάρχουν 15 καταγγελίες, ανάμεσά τους πέντε άτομα τα οποία τον είχαν εμπιστευτεί και ακολουθούσαν όσα τους έλεγε για ματζούνια και διάφορες αμφιλεγόμενες θεραπείες, οι οποίοι κατέληξαν.

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε και με τη δημοσίευση των στοιχείων του 66χρονου από τα Καλύβια οι αρχές εκτιμούν πως πιθανόν να διευκολύνει και άλλες καταγγελίες πέραν των 15 που ήδη γνωρίζουμε, ενώ θεωρείται ότι είναι θέμα χρόνου να κληθεί και από τον ανακριτή.

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ψάχνει τα περιουσιακά του στοιχεία και σε περίπτωση διαπίστωσης κάποιων παράνομων ενεργειών θα δρομολογηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Σε βάρος του 66χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη, ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Όλες οι πράξεις που φέρεται να τελέστηκαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ξεκίνησαν να γίνονται τουλάχιστον από το 2009.

«Ως φυσιοθεραπευτής έχει δικαίωμα να έχει διάφορα αμινοξέα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι θεραπευτές. Εγώ υπήρξα ποδοσφαιριστής, αλλοίμονο αν ο θεραπευτής μου δεν έχει ορισμένα φάρμακα τα οποία θα βοηθήσουν την αποθεραπεία μου από θλάσεις, από χιαστούς, από μηνίσκο γιατί οι θεραπευτές αναλαμβάνουν μετά την εγχείρηση» δήλωσε Αλέξης Κούγιας.

Με πληροφορίες από dikastiko.gr, ΕΡΤ News

Πήγαινε στην αρχική σελίδα