ΔΙΕΘΝΕΣ
07/03/2019 20:27 EET

Κοινές επιδρομές με το Ιράν εναντίον Κούρδων προανήγγειλε η Τουρκία

Δεν προσδιορίστηκε πότε θα συμβεί αυτό.

ASSOCIATED PRESS

Η Τουρκία και το Ιράν θα πραγματοποιήσουν κοινή επιχείρηση εναντίον Κούρδων ανταρτών, είπε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, χωρίς να προσδιορίσει πότε πρόκειται να συμβεί αυτό.

Υπενθυμίζεται πως οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας μάχονται κατά του PJAK, το οποίο θεωρείται παρακλάδι του ΡΚΚ (που, ως γνωστόν, αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και πολλούς συμμάχους της στη Δύση). Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Al Jazeera, και οι δύο οργανώσεις έχουν βάσεις στο γειτονικό Ιράκ.

«Θα πραγματοποιήσουμε κοινή επιχείρηση κατά του ΡΚΚ, μαζί με το Ιράν» είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού την Τετάρτη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποιες βάσεις θα πληγούν ή πότε, ενώ οι ιρανικές αρχές δεν απάντησαν σε σχετικό ερώτημα από πλευράς του Al Jazeera.

O Tούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε πει στο παρελθόν ότι μια κοινή τουρκο-ιρανική επιχείρηση εναντίον Κούρδων μαχητών ήταν «πάντα στην ατζέντα», και ότι η προτεινόμενη επιχείρηση θα στόχευε κρησφύγετα στο Ιράκ.

Sponsored Post