Κοκαϊνη βάρους 91 κιλών και αξίας 4εκατ. ευρώ σε φορτίο με μπανάνες στο λιμάνι του Πειραιά

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε εκφορτωθεί από πλοίο σημαίας Λιβερίας προερχόμενο από το Εκουαδόρ.
Hellenic Coast Guard
Hellenic Coast Guard
Hellenic Coast Guard

Κοκαϊνη, συνολικού βάρους άνω των 91 κιλών σε 80 πλαστικές συσκευασίες μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά. Η αξία της, προσδιορίζεται στα 4 εκατ. ευρώ

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε εκφορτωθεί από πλοίο σημαίας Λιβερίας προερχόμενο από το Εκουαδόρ τις βραδινές ώρες της 13ης Νοεμβρίου.

Ο έλεγχος και εντοπισμός των ναρκωτικών ουσιών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14-11-2023 από μικτό κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου του Πειραιά, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Γ′ Τελωνείου Πειραιά-Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου.

Κατά τον ίδιο έλεγχο κατασχέθηκε και μία συσκευή γεωεντοπισμού (GPS tracker).

Hellenic Coast Guard
Hellenic Coast Guard
Hellenic Coast Guard
Hellenic Coast Guard
Hellenic Coast Guard
Hellenic Coast Guard

Η κοινή αυτή επιχείρηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της διυπηρεσιακής συνεργασίας για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της δίωξης ναρκωτικών.

Στη συνέχεια διενεργήθηκε από τις 19 έως τις 22 Νοεμβ΄ριου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης περαιτέρω έρευνα σε επιπλέον δεκαέξι εμπορευματοκιβώτια συνδεόμενα με το αρχικό, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στις πολυήμερες αυτές έρευνες συμμετείχαν κατά περίπτωση ομάδες Κ-9 και αυτοκινούμενα οχήματα X-Ray των ανωτέρω Αρχών, καθώς και του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Καβάλας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά, ενώ δείγμα από την κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικής ουσίας ελήφθη από κλιμάκιο του Γενικού Χημείου του Κράτους προς εξέταση.