Κορυφαία βουλευτής του Μακρόν παραιτήθηκε λόγω σκανδάλου με εσώρουχα

Χρέωνε 2.000 ευρώ τον μήνα για εσώρουχα και άλλα ρούχα στα βουλευτικά έξοδα.
.
.
Coralie Dubost/Facebook

Κορυφαία βουλευτής του κόμματος του Γάλλου προέδρου Μακρόν αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή χρέωνε 2.000 ευρώ τον μήνα για εσώρουχα και άλλα ρούχα στα βουλευτικά της έξοδα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των The Times η Κοραλί Ντιμπόστ, 39 ετών, πρώην στέλεχος σχολής επιχειρήσεων που εξελέγη σε έδρα στο Μονπελιέ, κατηγορήθηκε επίσης στο πλαίσιο έρευνας για λανθασμένη μεταχείριση βοηθών της, καθώς ζητούσε να κατασκοπεύουν το προσωπικό της και να φροντίζουν για επισκευές υποδημάτων της και στεγνοκαθαριστήρια.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί λόγο αμηχανίας για τον προσφάτως επανεκλεγέντα πρόεδρο μόλις έξι εβδομάδες πριν τις κοινοβουλευτικές εκλογές όπου θα επιδιώξει να ανανεώσει την πλειοψηφία του κόμματός του στην εθνοσυνέλευση. Σημειώνεται πως η ίδια επιδίωκε την επανεκλογή της.

H Ντιμπόστ, που είχε στρατολογήσει ο Μακρόν το 2017 από τον χώρο των επιχειρήσεων και τον ακαδημαϊκό τομέα, υποστηρίζει πως είναι θύμα σκευωρίας. Πάντως, είπε πως «ήρθε η ώρα να αποσυρθώ από την πολιτική ζωή και να αφιερωθώ στην οικογένειά μου...στοχοποιήθηκα από άδικες επιθέσεις, που αδικούν την πολιτική μου παράταξη, τις εκλογικές προθεσμίες και γενικότερα τη δημοκρατία».

Η Ντιμπόστ, η οποία έδωσε πέρυσι τέλος σε μια διετή σχέση με τον υπουργό Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, είπε ότι επέστρεψε τα χρήματα που ξόδεψε για εσώρουχα και άλλα αντικείμενα και ότι παραπλανήθηκε από μέλη του προσωπικού της ως προς το τι επιτρεπόταν να χρεώνει στα 5.373 ευρώ τον μήνα που προορίζονται για προσωπικά έξοδα. «Ήμουν ανόητη. Δεν είμαι απατεώνας. Υπάρχουν ενδυμασίες για το κοινοβούλιο και προσωπικές ενδυμασίες. Δεν φορώ τα ίδια ρούχα στην προσωπική και στην επαγγελματική μου ζωή».

Επίσης, ξόδεψε βουλευτικά χρήματα σε ξενοδοχεία, γεύματα και εξόδους που δεν φαίνονται να είχαν και πολλή σχέση με τα βουλευτικά της καθήκοντα, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική αναφορά.