ΔΙΕΘΝΕΣ
28/08/2021 11:46 EEST

Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων σε Αυστραλία και Φιλιππίνες

1.126 κρούσματα καταγράφηκαν στην Αυστραλία το Σάββατο, παρόλο που η μισή και πλέον χώρα είναι σε lockdown.

PDerrett via Getty Images
Aυστραλοί κτηνοτρόφοι με μάσκες στο Ραπβιλ της Νέας Νότιας Ουαλίας

Οι αρμόδιες αρχές της Αυστραλίας ανέφεραν ρεκόρ 1.126 κρουσμάτων κορονοϊού το Σάββατο μολονότι οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας βρίσκονται σε εβδομαδιαία lockdowns. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των κροσυμάτων καταγράφηκε στη Νέα Νότια Ουαλία, το επίκεντρο της επιδημίας όπου κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα.

Περισσότεροι από τους μισούς Αυστραλούς βρίσκονται σε lockdown διάρκειας εβδομάδων, καθώς αξιωματούχοι στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, αλλά και την πρωτεύουσα Καμπέρα, πασχίζουν να περιορίσουν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η Νέα Νότια Ουαλία, η πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία στην οποία βρίσκεται και το Σίδνεϊ, ανέφερε 1.035 τοπικά κρούσματα COVID-19, σπάζοντας το ρεκόρ της Πέμπτης των 1.029, καθώς το ξέσπασμα της πανδημίας που ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου συνεχίζει να αυξάνεται.

Παρά το ρεκόρ στη Νέα Νότια Ουαλία, η συντηρητική κυβέρνηση του Φιλελεύθερου Κόμματος στην πολιτεία δήλωσε ότι θα χαλαρώσει ορισμένους περιορισμούς την επόμενη εβδομάδα. 

Η πολιτειακή διαχείριση της πανδημίας - η οποία έχει σχεδόν 14.700 ενεργά κρούσματα - έχει επικριθεί από αξιωματούχους στη γειτονική Βικτώρια, οι οποίοι έχουν επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς,

NurPhoto via Getty Images
Υγειονομικοί σε νοσοκομείο της Μανίλας. 

Φιλιππίνες: Αριθμός ρεκόρ 19.441 ημερήσιων κρουσμάτων και 167 νέοι θάνατοι από την COVID-19

Το υπουργείο Υγείας στις Φιλιππίνες ανέφερε το Σάββατο αριθμό-ρεκόρ 19.441 κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε περισσότερα από 1,93 εκατομμύρια κρούσματα, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 167 σε 33.008 θανάτους.

Πηγή: Reuters