Κως: Τον απήγαγαν, τον χτυπούσαν με σφυρί και με λουρί σκύλου για 500 ευρώ

Οι ποινές που επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στον 41χρονο κατηγορούμενο και τον 31χρονο συγκατηγορούμενό του.
George Pachantouris via Getty Images

Η απαγωγή στην Κω ενός 22χρονου από τη Ρόδο το 2015 είχε προκαλέσει σάλο όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Τη Δευτέρα το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επέβαλε σε έναν 41χρονο ποινή φυλάκισης 6 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, που θα καταβληθεί σε 36 ισόποσες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2023, για απαγωγή και απόπειρα εκβίασης.

Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 6 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τον όρο παρακολούθησης προγράμματος στο Ψυχιατρικό Κατάστημα Λέρου.

Συγκατηγορούμενός του είναι ένας 31χρονος που κρίθηκε ένοχος συνέργειας σε παράνομη παρακράτηση και πρόκληση σωματικής βλάβης και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή. Ο τελευταίος δεν έχει ασκήσει έφεση.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, οι ανωτέρω συνελήφθησαν την 17η Απριλίου 2015 και περί ώραν 03.00 από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Κω με τη συνδρομή αστυνομικών του Α. Τ. Κω.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, την 16η Απριλίου 2015 και περί ώρα 17.30 οι δύο δράστες προξένησαν σε έναν 22χρονο από τη Ρόδο, που διαμένει στην Κω, σωματικές βλάβες με γροθιές και λακτίσματα, όταν τον συνάντησαν έξω από το κατάστημα με την επωνυμία “Special”, στη συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Βερροιοπούλου στην πόλη της Κω.

Την ίδια ημέρα και περί ώραν 20.00, συνάντησαν τον 22χρονο έξω από το κατάστημα με την επωνυμία “Fruit Corner”, στην οδό Μακρυγιάννη, τον επιβίβασαν δια της βίας σε αυτοκίνητο, τύπου Fiat Pundo, ιδιοκτησίας του πρώτου, και τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή Ψαλίδι. Εκεί του προξένησαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, χτυπώντας τον με σφυρί.

Περί ώραν 22.00 τον οδήγησαν σε ορεινή περιοχή στον Αγιο Νεκτάριο της Κω. Εκεί ο πρώτος δράστης φέρεται να τον χτυπούσε με ένα λουρί σκύλου και αποπειράθηκε να τον τραυματίσει με έναν σουγιά – μπρελόκ, με λάμα μήκους τριών εκατοστών.

Ο 22χρονος φέρεται να απέφυγε το χτύπημα με τα πόδια του καθώς τον είχαν δέσει με ένα λάστιχο. Εκείνη την ώρα ο πρώτος τηλεφώνησε στον 65χρονο πατέρα του 22χρονου και του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ για να τον απελευθερώσει, ενώ ταυτόχρονα τον χτυπούσε.

Ο πατέρας του 22χρονου ενημέρωσε περί ώραν 00.15 τους αστυνομικούς της Ασφαλείας, που έσπευσαν στην οικία του. Οι αστυνομικοί τον καθοδήγησαν για να κλείσει ραντεβού με τους δράστες, προκειμένου δήθεν να τους καταβάλει τα «λύτρα».

Περί ώραν 02.00 συμφώνησε με τους δράστες να τους συναντήσει έξω από το Γενικό Νοσοκομείο της Κω για να παραλάβουν τα χρήματα και να του παραδώσουν τον γιο του. Ένας αστυνομικός συνόδευσε τον πατέρα στο αυτοκίνητό του, ενώ ένα συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας ακολουθούσε διακριτικά.

Στο σημείο της συνάντησης ο πρώτος κατηγορούμενος πλησίασε τον πατέρα του 22χρονου για να παραλάβει τα χρήματα. Ο δεύτερος δράστης βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού και ο 22χρονος τραυματισμένος στο πίσω κάθισμα.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν να τους συλλάβουν, αλλά κατά την ώρα της σύλληψης ο πρώτος δράστης αντιστάθηκε σθεναρά, χτυπώντας τους αστυνομικούς με γροθιές και λακτίσματα.

Ο 22χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Σημειώνεται ότι ο πρώτος κατηγορούμενος είναι άτομο που πάσχει από σοβαρή ψυχική νόσο.

Πηγή: dikastiko.gr

Πήγαινε στην αρχική σελίδα