Κρήτη: Νεαρός κινδυνεύει να πεθάνει επειδή δεν έχει ΑΜΚΑ

Εχει κύστη σε μέγεθος καρπουζιού που ζυγίζει 6 κιλά.
Eurokinissi

Σε κίνδυνο βρίσκεται η ζωή ενός νεαρού άνδρα στην Κρήτη εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας και της αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, πρόκειται για έναν 22χρονο με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος μπορεί να μένει με την οικογένειά του στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο ακόμη δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν νομιμοποιητικά έγγραφα.

Ο άτυχος νεαρός άρχισε να αναπτύσσει μία κύστη, που έμοιαζε με κύστη κόκκυγος, η οποία στις 13 Ιουλίου είχε μέγεθος πορτοκαλιού αλλά σήμερα είναι σε μέγεθος καρπουζιού και ζυγίζει 6 κιλά. Ο νεαρός έχει υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία που κατονόμασε τον όγκο αυτό ως «τεράτωμα στη σπονδυλική στήλη», χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για κακοήθεια.

Ο ασθενής ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά, με αφόρητους πόνους, πυρετό αλλά και αδιανόητη δυσοσμία, χωρίς να ξέρει τι να κάνει, αφού δεν έχει ΑΜΚΑ. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκει κλειστές πόρτες στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και έτσι κινδυνεύει από μέρα σε μέρα και από ώρα σε ώρα. Μάλιστα, από το ΠΑΓΝΗ, φέρεται να του έχει δοθεί βεβαίωση για την επικινδυνότητα της κατάστασης του, χωρίς όμως να του παρέχουν ιατρική περίθαλψη.

Στο πλευρό του βρίσκεται ένας Ηρακλειώτης που γνωρίζει την οικογένεια εδώ και 3 χρόνια, προσφέροντας δουλειά κατά διαστήματα σε μέλη της οικογένειας. Όπως αναφέρει ο άνδρας στο cretalive, ο ίδιος μαζί με μερικά ακόμη άτομα κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα χρηματικό ποσό προκειμένου να χειρουργηθεί το παιδί, ωστόσο κάτι τέτοιο ακόμη δεν έχει καταστεί εφικτό.

Ο νεαρός, συνοδεία του Ηρακλειώτη, θα μεταβούν την Τετάρτη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, δίνοντας μάχη με το χρόνο, καθώς η κατάσταση του ολοένα και επιδεινώνεται τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο 22χρονος έφτασε μέχρι και να καταναλώσει ένα ολόκληρο κουτί με παυσίπονα, σε μια απόπειρα να κατευνάσει τον οξύτατο πόνο.

Πηγή: Cretalive.gr

Δημοφιλή