Κριστιάν Καρεμπέ: Δολοφόνησαν δύο μέλη της οικογένειάς του στη Νέα Καληδονία (βίντεο)

Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτη ανάγκης για 12 ημέρες.
via Associated Press

Συγκλονίζει ο Κριστιάν Καρεμπέ ο οποίος αποκάλυψε ότι, κατά τα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Καληδονία, έχασε από πυροβολισμούς δύο συγγενείς του, δύο μέλη της οικογένειάς του.

Ο βετεράνος άσος με την σπουδαία θητεία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι′ αυτό έμεινα σιωπηλός. Γιατί είμαι σε πένθος. Δύο άτομα στην οικογένειά μου πυροβολήθηκαν στο κεφάλι. Ήταν ελεύθεροι σκοπευτές».

Ερωτηθείς αν ήταν δολοφονία, απάντησε: «Δεν θα ήθελα να το πω, γιατί η λέξη είναι ισχυρή, αλλά… είναι αλήθεια ότι ναι, είναι δολοφονία και ελπίζουμε ότι θα γίνουν έρευνες και γι′ αυτές τις δολοφονίες. Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των συγκρούσεων».

Υπενθυμίζεται ότι, εδώ και περίπου δέκα ημέρες, η κατάσταση στη Νέα Καληδονία βρίσκεται εκτός ελέγχου, με τις αιματηρές ταραχές να έχουν κοστίσει μέχρι τώρα τη ζωή σε επτά ανθρώπους.

Οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Νέας Καληδονίας εξεγέρθηκαν εναντίον μιας εκλογικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν. Οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ ντόπιων διαδηλωτών και των δυνάμεων καταστολής βάφτηκαν με αίμα.

Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτη ανάγκης για 12 ημέρες, με την καταληκτική ημερομηνία να είναι αύριο, Τρίτη.

Δημοφιλή