Λάρισα: Βανδαλισμός της εκκλησίας του Αγίου Αχιλλίου με συνθήματα υπέρ των ομόφυλων

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.
Eurokinissi

Εικόνα βανδαλισμού αντίκρυσαν τα ξημερώματα οι κληρικοί και οι πιστοί που πήγαν στον ναό του πολιούχου της Λάρισας, αγίου Αχιλλίου, για την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.

Άγνωστοι με σπρέι προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα προπύλαια του ναού γράφοντας συνθήματα, εν όψει της ανάγνωσης της συνοδικής εγκυκλίου για το θέμα του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το orthodoxia.info, οι άγνωστοι βάνδαλοι έγραψαν στο πάτωμα και στον τοίχο των προπυλαίων συνθήματα τόσο κατά της πίστης και της πατρίδας όσο και κατά του μητροπολίτη Ιερώνυμου προσωπικά. «Η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς στο διάολο η οικογένεια, θρησκεία και πατρίς» έγραψαν σε ένα σημείο ενώ σε ένα άλλο σημειώνουν ειρωνικά ενώ ήδη έχουν χρησιμοποιήσει βία το «όχι στη βία ναι στη λεσβία».

Μπροστά από την κεντρική είσοδο έγραψαν χυδαιότητες κατά του μητροπολίτη Λαρίσης ενώ στα σκαλοπάτια διακωμωδούν το πρόσωπο της Παναγίας.

«Ο Θεός να τους συγχωρέσει. Δεν φοβόμαστε»

«Δεν φοβόμαστε» είναι η απάντηση που δίνει η Μητρόπολη Λαρίσης΄. «Ισχυρά και προοδευτικά επιχειρήματα… Ο Θεός να τους συγχωρέσει. Δεν φοβόμαστε» ήταν η πρώτη αντίδραση του μητροπολίτη.

Ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος είναι ένα από τα μέλη της Ιεραρχίας που αντιδρούν σθεναρά στην κυβερνητική πρωτοβουλία και ήταν αυτός που κάλεσε την Εκκλησία να μην σταματήσει να μάχεται νομικά κατά της νέας μορφής γάμου ακόμη και μετά την ψήφιση του νόμου από την Βουλή.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομια η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου διαπιστώνοντας το μεγάλο κύμα συμπάθειας και συμπαραστάσεως προς αυτήν μετά τον ως μη ώφειλε, βανδαλισμό του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Αχιλλίου Λαρίσης, αισθάνεται την ανάγκη να έκφραση τις ευγνώμονες ευχαριστίες της προς όλους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Τύπου και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Π. Μαρινάκη, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλατζή, για τις ανακοινώσεις καταδίκης των βέβηλων πράξεων.

H αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Ο βανδαλισμός του Ι.Ν Αγ. Αχιλλείου στη Λάρισα, ενός χώρου θρησκευτικής λατρείας, είναι απολύτως απαράδεκτος και βαθιά προσβλητικός απέναντι στη θρησκεία μας, απέναντι στο δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης.Ο τυφλός φανατισμός και οι εκφραστές του δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Τον λόγο, πλέον, έχουν οι αρμόδιες Αρχές της πολιτείας» ανέφερε σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Δημοφιλή