Λευκορωσία: Αναστολή πτήσης της Lufthansa λόγω «τρομοκρατικής» απειλής

Μια ημέρα μετά την επεισοδιακή αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair.
picture alliance via Getty Images

Το αεροδρόμιο του Μινσκ στη Λευκορωσία δήλωσε τη Δευτέρα ότι ανέστειλε την επιβίβαση σε πτήση της Lufthansa προς τη Φρανκφούρτη για λόγους ασφαλείας, αφού έλαβε πληροφορίες για πιθανή τρομοκρατική πράξη.

« Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του εθνικού αεροδρομίου έφθασε το μήνυμα από άγνωστα άτομα που έγραφαν ότι προτίθενται να προβούν σε τρομοκρατική ενέργεια στην πτήση LH1487 της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa Μινσκ – Φρανκφούρτη. Η αναχώρηση ήταν προγραμματισμένη για τις 14:20 (ώρα Ελλάδας)» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αεροδρομίου του Μινσκ.

Οι αρχές της Λευκορωσίας την Κυριακή επιστράτευσαν μαχητικά αεροσκάφη και προέβησαν σε αυτό που αποδείχθηκε ψεύτικη προειδοποίηση για βόμβα, με σκοπό να αναγκάσουν ένα αεροπλάνο της Ryanair να προσγειωθεί και στη συνέχεια συνέλαβαν έναν αντιφρονούντα δημοσιογράφο που ήταν επί του σκάφους, προκαλώντας καταδίκη από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Η Lufthansa διευκρίνισε με γραπτή ανακοίνωσή της τη Δευτέρα ότι οι αρχές του Μινσκ, κατόπιν προειδοποίησης ασφαλείας, ξεφόρτωσαν αποσκευές και φορτίο από την πτήση LH1487 και διενήργησαν ελέγχους σε 56 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πέντε μελών του πληρώματος.

Το αεροδρόμιο του Μινσκ δήλωσε ότι τα μέτρα για τον έλεγχο επιβατών, αποσκευών και αεροσκαφών έχουν ολοκληρωθεί και ότι το αεροσκάφος ετοιμάζεται και πάλι για αναχώρηση. Το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά.

«Το μήνυμα για την τρομοκρατική επίθεση, το οποίο ελήφθη νωρίτερα μέσω e-mail του αεροδρομίου, δεν επιβεβαιώθηκε», ανέφερε.

(Με πληροφορίες από Reuters)

Δημοφιλή