Ληστής τραπεζών με φωσφοριζέ γιλέκο

Υποστήριξε ότι έχει πάθος με τον τζόγο, χρειαζόταν χρήματα και αυτός ήταν ο λόγος, για τον οποίο διέπραττε τις ληστείες.
|
ΕΛ.ΑΣ

Ένα φωσφοριζέ γιλέκο, που μοιάζει με εκείνα που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι των δήμων, συνήθιζε να φοράει μετά τις ληστείες ένας 46χρονος, υπήκοος Αλβανίας, προκειμένου να μην κινεί τις υποψίες περαστικών και αστυνομικών.

Αυτό το γιλέκο, όμως, ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά, που ακολουθούσαν τα στελέχη του Τμήματος Ληστειών στις εικόνες από κάμερες ασφαλείας και σε συνδυασμό με μία εξονυχιστική έρευνα κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη του και να του περάσουν χειροπέδες.

Μέσα σε περίπου έναν χρόνο διέπραξε έντεκα ληστείες με τη λεία του να φθάνει τις 75.000 ευρώ. Πάντοτε είχε στο χέρι ένα πιστόλι, με το οποίο απειλούσε υπαλλήλους και πελάτες, για να του παραδίδουν όσα χρήματα υπήρχαν στα ταμεία.

Συνεργός του σε τουλάχιστον μία περίπτωση ένας 22χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος -βάσει της αστυνομικής έρευνας- είχε αναλάβει τις μετακινήσεις του 46χρονου. Κανένας από τους δύο δεν είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα, κάτι που έκανε την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους ακόμα πιο δύσκολο.

Κατά την εξέτασή του από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας αποδέχθηκε τις πράξεις του, δήλωσε ότι το πιστόλι το έχει στείλει στη γενέτειρά του και γι’αυτό δεν το εντόπισαν, ενώ υποστήριξε ότι έχει πάθος με τον τζόγο, χρειαζόταν χρήματα και αυτός ήταν ο λόγος, για τον οποίο διέπραττε τις ληστείες.Τώρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.