Λίφτινγκ σε δυο αθλητικά κέντρα και δυο παιδικές χαρές στον Νέο Κόσμο

Μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» με δωρεά και υλοποίηση από το ’Ιδρυμα Ωνάση.
«Υιοθέτησε την πόλη σου» στον Νέο Κόσμο
Δήμος Αθηναίων
«Υιοθέτησε την πόλη σου» στον Νέο Κόσμο

Δυο αθλητικά κέντρα και δυο παιδικές χαρές στο Νέο Κόσμο, αναγεννώνται μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» του Δήμου Αθηναίων με αποκλειστική δωρεά και υλοποίηση από το ’Ιδρυμα Ωνάση.

Οπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Δήμου, «εκσυγχρονίστηκαν πλήρως σε υποδομές και εξοπλισμό, με οικολογική ευαισθησία, σύγχρονη αντίληψη και γίνονται κομμάτι της μεγάλης ποιοτικής αλλαγής που συντελείται σιγά - σιγά σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας».

«Υιοθέτησε την πόλη σου» στον Νέο Κόσμο
Δήμος Αθηναίων
«Υιοθέτησε την πόλη σου» στον Νέο Κόσμο

Χώροι που συναντάται η σύγχρονη τέχνη και ο αθλητισμός.

Οπως επίσης σημειώνουν, τα γήπεδα μπάσκετ που βρίσκονται στο 39ο αθλητικό κέντρο στη συμβολή των οδών Σαρκουδίνου και Κασομούλη και στο 60ο αθλητικό κέντρο στην οδό Χέλντραϊχ στο Πάρκο Δουργουτίου και τα οποία διαχειρίζεται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, μετατρέπονται παράλληλα σε χώρους που συναντάται η σύγχρονη τέχνη και ο αθλητισμός.

« Υιοθέτησε την πόλη σου» στον Νέο Κόσμο
Δήμος Αθηναίων
« Υιοθέτησε την πόλη σου» στον Νέο Κόσμο

Ενα γιγαντιαίο αφηρημένο γκράφιτι στο γήπεδο μπάσκετ κι ένας ιδιότυπος καμβάς για το γήπεδο στο 60ο αθλητικό κέντρο

Ο SAME 84, γνωστός για τις τοιχογραφίες του σε μεγάλη κλίμακα και τα δημόσια έργα τέχνης στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, δημιουργεί στο γήπεδο μπάσκετ στο 39ο αθλητικό κέντρο ένα γιγαντιαίο αφηρημένο γκράφιτι.

Ένας ιδιότυπος καμβάς για τον εικαστικό Ath1281, γίνεται το γήπεδο στο 60αθλητικό κέντρο. Εκεί ο καλλιτέχνης με τις χαρακτηριστικές φιγούρες του, φιλοτεχνεί έναν φαντασιακό κόσμο όπου άνθρωπος, πανίδα και χλωρίδα δημιουργούν από κοινού μία αθλητική ομάδα, την ‘teamearth’ με στόχο τη νίκη.

Επίσης μαθαίνουμε ότι: Οι παιδικές χαρές στα δύο κέντρα ανακαινίστηκαν ολικά. Με δάπεδο ασφαλείας και νέα δημιουργικά όργανα παιχνιδιού. Πολυσύνθετα δεντρόσπιτα, σπιτάκια νηπίων με πύργους, γέφυρες, πάνελ δραστηριότητας, τούνελ, τσουλήθρα, κούνιες, δίσκους ισορροπίας, τραμπάλες αλλά και τραμπολίνο όλα με φυσικά υλικά και πιστοποίηση TUV. Ειδική μέριμνα με αντίστοιχο κατάλληλο εξοπλισμό και για ΑμεΑ.