Λίβανος: Αδέσποτος σκύλος έσωσε μωρό. Το είχαν πετάξει στα σκουπίδια

Ένας περαστικός άκουσε τα κλάματα του μωρού, το οποίο βρισκόταν μέσα στην μαύρη σακούλα σκουπιδιών που κρατούσε ο σκύλος με το στόμα του.
skaman306 via Getty Images

Ένας αδέσποτος σκύλος βρέθηκε να μεταφέρει ένα εγκαταλελειμμένο κοριτσάκι που είχε τοποθετηθεί μέσα σε μία σακούλα σκουπιδιών και είχε αφεθεί έξω από ένα δημοτικό κτίριο στην Τρίπολη του Λιβάνου στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ένας περαστικός άκουσε τα κλάματα του μωρού, το οποίο βρισκόταν μέσα στην μαύρη σακούλα σκουπιδιών που κρατούσε ο σκύλος με το στόμα του.

Ο άνδρας ο οποίος αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, ανέλαβε αμέσως δράση. Αρχικά η μικρή μεταφέρθηκε στο Ισλαμικό Νοσοκομείο, ενώ αργότερα οδηγήθηκε στο Κυβερνητικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο δείχνουν το βρέφος με εκδορές και κόκκινες μελανιές σε ολόκληρο το πρόσωπο και το σώμα του. Για την ηλικία του μωρού έχουν υπάρξει αντικρουόμενες αναφορές, αναφέρει η New York Post.

Κάποιοι ανέφεραν πως η μικρή ήταν τεσσάρων μηνών όταν βρέθηκε και άλλοι ότι είχε γεννηθεί λίγες ώρες πριν την εγκαταλείψουν. Πάντως από την ώρα που η ιστορία του εγκαταλελειμμένου μωρού έγινε γνωστή στο διαδίκτυο, πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσφέρθηκαν να υιοθετήσουν το παιδί.

«Τα ζώα έχουν περισσότερη συμπόνια από τους ανθρώπους», έγραψε ένας χρήστης του Twitter. Ο Ghassan Rifi, ένας δημοσιογράφος από την Τρίπολη αναρωτήθηκε εάν η γυναίκα που εγκατέλειψε το βρέφος ήθελε να το κατασπαράξουν τα σκυλιά ή να τραβήξουν την προσοχή πάνω του.

Η κατάσταση του μικρού κοριτσιού χαρακτηρίστηκε από τα τοπικά ΜΜΕ ως σοβαρή αλλά σταθερή. Το νοσοκομείο δεν έδωσε πρόσθετες πληροφορίες καθώς την Τετάρτη (19/7) ήταν η έναρξη της ισλαμικής Πρωτοχρονιάς, που σημαίνει ότι τα δημόσια ιδρύματα είναι κλειστά για τους εορτασμούς. Η αστυνομία διερευνά το περιστατικό και αναζητά τους ανθρώπους που εγκατέλειψαν το μωρό.

Δημοφιλή